Seh-arts Donna van den Bersselaar zit achter een computerscherm. Samen met een verpleegkundige houden ze de regie. Ze bepalen welke patiënt naar binnen mag, diegenen die er het slechtst aan toe zijn, gaan voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Seh-arts Donna van den Bersselaar zit achter een computerscherm. Samen met een verpleegkundige houden ze de regie. Ze bepalen welke patiënt naar binnen mag, diegenen die er het slechtst aan toe zijn, gaan voor. © Koen Verheijden

‘Patiënt moest met ontstoken alvleesklier naar ic, maar er was geen plek’

Spoedeisende hulpTijdens de zoveelste coronagolf in bijna 2 jaar bericht verslaggever Jurriaan Nolles over de zorg, het werk en de drukte in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Vandaag vanaf de spoedeisende hulp, waar binnen een uur vier coronapatiënten binnenkomen. 

  1. Jip (26) is ongeneeslijk ziek, maar voor dochtertje Ava (2) geeft ze alles: ‘Mama, niet huilen hoor’
    Over mijn lijk

    Jip (26) is ongenees­lijk ziek, maar voor dochtertje Ava (2) geeft ze alles: ‘Mama, niet huilen hoor’

    De tweede aflevering van Over mijn lijk zorgde bij menig kijker weer voor de nodige tranen. De 26-jarige Jip heeft een hersentumor en het is niet bekend wanneer ze daaraan komt te overlijden. Maar één ding werd 1.148.000 kijkers gisteravond wel duidelijk: de liefde voor haar vriend Max en dochtertje Ava, die ondanks haar jonge leeftijd precies weet hoe ze haar moeder moet troosten.