Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Negen weetjes over onze spieren: ‘Train je diepe buikspieren, die zijn essentieel’

Ze zijn de hele dag voor ons aan het werk, maar wat weten we nou over ons spieren? In zijn boek ‘De gespierde mens’ verzamelt huisarts Steven van de Vijver (43) de nieuwste inzichten.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Wie heeft een nier voor Monique (53)? Ze deed emotionele oproep: ‘Ik ben op zoek naar mijn grote held’
  PREMIUM

  Wie heeft een nier voor Monique (53)? Ze deed emotionele oproep: ‘Ik ben op zoek naar mijn grote held’

  Al twee jaar lang ligt Monique Holtvluwer (53) uit Nijkerk drie keer per week urenlang aan een dialyseapparaat in Meander Medisch Centrum. De wachtlijst voor een donornier is lang en Holtvluwer is bang dat haar lichaam nog eens drie jaar dialyseren niet meer aankan. Ze deed een emotionele oproep op Facebook in de hoop dat iemand haar een nier wil afstaan. ,,Ik ben op zoek naar mijn grote held.”