Volledig scherm
PREMIUM
© Marlies Wessels

‘Misschien gek dat ik bel, maar ik wil even een stem horen’

Het is extreem druk bij de Luisterlijn. De telefoonlijn, die is opgericht voor mensen die verlegen zitten om een gesprek, werd vorige maand ruim 35.000 keer gebeld. Zomereenzaamheid vliegt de doelgroep aan.

Cas Mak uit Utrecht neemt al negentien jaar de telefoon op bij de Luisterlijn, maar nog nooit heeft hij dit zinnetje zo vaak uitgesproken: ,,Wilt u het over de hitte hebben of belt u eigenlijk voor iets anders?” De vrijwilliger zit in zijn korte broek achter de telefoon. Terwijl half Nederland sudderend op het strand ligt, zoekt hij vanuit een broeierig kantoortje in Utrecht naar de échte reden van de telefoontjes.

  1. Zieke baby Pia heeft reddende prik van twee miljoen euro: ‘Niet zeker of aanslaat’

    Zieke baby Pia heeft reddende prik van twee miljoen euro: ‘Niet zeker of aanslaat’

    Het tien maanden oude meisje Pia uit het Belgische Wilrijk, dat lijdt aan een zeldzame erfelijke aandoening, heeft eindelijk het peperdure geneesmiddel Zolgensma gekregen. ,,Woensdag kreeg ze het infuus, er zijn geen bijwerkingen’’, zegt Pia’s moeder. Of het medicijn het leven van het meisje kan redden, moet nu blijken. Duizenden Belgen brachten met een sms-actie de bijna twee miljoen euro bij elkaar die nodig was om de kosten van het medicijn te dekken.