Dr. Dian de Vries (32, Utrecht) en Prof. Dr. Peter Nikken (60, Utrecht) zijn de auteurs van De Schermwijzer, een praktische gids voor (groot)ouders over schermtijd, social media, gamen en online veiligheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Dr. Dian de Vries (32, Utrecht) en Prof. Dr. Peter Nikken (60, Utrecht) zijn de auteurs van De Schermwijzer, een praktische gids voor (groot)ouders over schermtijd, social media, gamen en online veiligheid. © Marlies Wessels

Is je kind schermverslaafd? ‘Het gaat erom of het gedrag problemen veroorzaakt’

Pubers die nu tijdelijk niet naar school kunnen, zien kansen: nóg meer gamen. Tip: houd ze aan de 20/20/2-regel. Wetenschappers Peter Nikken en Dian de Vries over hoe je omgaat met het digitale gedrag van je kind.

Mediagebruik is na voeding en school hét onderwerp dat bij ouders leeft, dat weten Peter Nikken en Dian de Vries als geen ander. Nikken is hoogleraar mediaopvoeding aan de Erasmus Universiteit en lector Jeugd en Media bij hogeschool Windesheim. De Vries deed onderzoek naar jeugd en media aan de Universiteit Utrecht. In hun boek De schermwijzer behandelen ze de meest voorkomende vragen over social media, schermtijd en online veiligheid.