In Bodegraven raakte donderdag een kindje gewond bij het zwembad, in Gouda werd die dag een kind aangereden. Wat moet je eigenlijk doen als omstander in zo'n situatie?
Volledig scherm
PREMIUM
In Bodegraven raakte donderdag een kindje gewond bij het zwembad, in Gouda werd die dag een kind aangereden. Wat moet je eigenlijk doen als omstander in zo'n situatie? © Marcel van Hoorn

Help! Dit moet je doen als een kind gewond raakt

In Bodegraven raakte donderdag een kindje gewond bij het zwembad, in Gouda werd die dag een kind aangereden. Wat moet je eigenlijk doen als omstander in zo'n situatie? En wat niet? Deze experts vertellen hoe je eerste hulp aan kinderen verleent.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”