Olijfolie, boter of kokosolie: welke vetstof is nu écht de meest gezonde keuze?
Volledig scherm
PREMIUM
Olijfolie, boter of kokosolie: welke vetstof is nu écht de meest gezonde keuze? © Shutterstock/Irmy Photography

Boter, olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? Voedingsexpert scheidt feit van fabel

De een gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere kiest voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven in gaan. Het aanbod aan vetstoffen is groot. Welke vetstoffen kies je best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt uit. ,,Beperk de plantaardige boter.”

  1. Avocado is goed voor je cholesterol en boter juist slecht: diëtist over de feiten en fabels
    PREMIUM

    Avocado is goed voor je choleste­rol en boter juist slecht: diëtist over de feiten en fabels

    Miljoenen Nederlanders kampen met een te hoog cholesteral. ,,Met kleine inspanningen op het gebied van voeding kunnen we die alarmerende cijfers onder controle krijgen”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte aan? Mouha scheidt 9 feiten van fabels, geeft 10 tips om je cholesterol omlaag te krijgen én deelt een recept dat ‘cholesterol beaters’ bevat.