Sportfysiotherapeut Kim van der Pijl van Bakker & De Vos in Nieuwkoop heeft een volle agenda nu iedereen na een coronapauze weer fanatiek aan het sporten is geslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportfysiotherapeut Kim van der Pijl van Bakker & De Vos in Nieuwkoop heeft een volle agenda nu iedereen na een coronapauze weer fanatiek aan het sporten is geslagen. © Merel Klijzing

Behandeltafels van fysio's liggen vol nu iedereen weer fanatiek gaat sporten: ‘Mensen beginnen ondoordacht’

Joepie, we mogen na anderhalf jaar van ‘coronaslaap’ weer voetballen, volleyballen en hockeyen. Maar met het oppakken van (team)sporten, neemt ook het aantal sportblessures toe. Fysiotherapeuten in het Groene Hart hebben hun behandeltafels vol liggen met sporters met overbelaste spieren en ontstoken pezen.

 1. Kleine stapjes, veel oefenen: zo bouw je na coronatijd je fitheid weer op zónder blessures
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Kleine stapjes, veel oefenen: zo bouw je na coronatijd je fitheid weer op zónder blessures

  Use it or lose it, luidt het adagium onder sportfysiotherapeuten. Dit ‘supercompensatieprincipe’ schrijft voor dat je moet blijven trainen om een bepaald niveau van fitheid te behouden. Dat lukte veel mensen niet in de bewegingloze coronatijd. Nu de amateursport weer op gang komt, is het oppassen geblazen voor blessures. ,,Vooral de wedstrijdspelers moeten voorzichtig zijn.”