Hoofdpersoon Mirjam wilde liever niet in beeld gebracht worden. Dit bankje in het Bospark staat symbool voor haar ‘vorige’ leven. Hier vertoefde zij jarenlang met medeverslaafden. Bovendien had het gesprek met wijkagent Dennis Brink en de verslaggever plaats op dit bankje.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdpersoon Mirjam wilde liever niet in beeld gebracht worden. Dit bankje in het Bospark staat symbool voor haar ‘vorige’ leven. Hier vertoefde zij jarenlang met medeverslaafden. Bovendien had het gesprek met wijkagent Dennis Brink en de verslaggever plaats op dit bankje. © Josh Walet

‘Als ik 2021 haal, kap ik met drank en drugs’, dacht verslaafde Mirjam (46). En ze dééd het, thuis in haar uppie

Door drank en drugs raakte Mirjam (46) diep in de problemen. Vorig jaar was de Alphense alle ellende zo zat dat ze zich thuis opsloot en afkickte. Het grootste compliment dat ze nu kan krijgen? ,,Dat mensen zeggen hoe blij ze zijn dat ik er nog ben.”

0 reacties

  1. 'Rijdende Rechter'-expert haalt uit in tinnitus-debat: 'Zeiken over decibel is achterhaald lobbygelul'
    PREMIUM
    gehoorschade

    'Rijdende Rech­ter'-ex­pert haalt uit in tinnitus-de­bat: 'Zeiken over decibel is achter­haald lobbyge­lul'

    De al weken durende discussie over het verlagen van de geluidsnorm op festivals en in discotheken is ‘achterhaald lobbygelul dat nergens toe leidt’. Dat zegt Peter van der Geer van Acoustic Events, een van de bekendste adviesbureaus op het gebied van geluidsmanagement en akoestiek. ,,Met symboolwetgeving gaan we gehoorschade echt niet oplossen, ga toch eens nuttig werk doen!”