Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden.
Volledig scherm
Steeds meer verzekeraars beperken het aantal behandelingen fysiotherapie dat ze vergoeden. © Getty Images/EyeEm

Aanvullende zorg verder uitgekleed: ‘Onbeperkt fysio verzekeren vrijwel onmogelijk’

Zorgverzekeraars snijden net als voorgaande jaren in hun aanvullende verzekeringen. Menzis gaat hierin het verst. In hun Extra Verzorgd-verzekering gaat het aantal behandelingen fysiotherapie terug van 32 naar 20, terwijl de premie wel hetzelfde blijft.

3 reacties

 • S. Witteveen

  2 maanden geleden
  Ze kunnen wel roepen dat het een trend is, maar het is wérkelijk schande. Wederom duidelijk dat je meer en nummer bent dan mens. Hoezo niet bewezen? Hiero een wandelend bewijs. Moet een verzekeraar voor mij bepalen dat bij een bepaalde klacht ik maar 6 van de 18 behandelingen vergoed krijg omdat ik bij een zogenaamd topzorglocatie heb afgesproken? En na die 6 kan ik het lekker bekijken met m'n pijnen. Dank u hoor. Schandalig, het gaat goed fout hier in Nederland.
 • Zwagemaker

  2 maanden geleden
  De verzekeraars hebben zelf aangestuurd op keuzes maken per individu en nu zijn ze verrast dat de collectiviteitsprincipe afneemt.
 • Patrick van Woensel

  2 maanden geleden
  Het is het verdienmodel van de maatschappij om te snijden in het pakket. Ieder jaar switchen 1 miljoen personen hetgeen betekent dat 16 miljoen dit niet doen. Lekkere winst!