ANP / ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP / ANP XTRA

Waarom de pedagogische tik al jaren strafbaar is

Opvoeden is geen makkelijke taak. Maar dat is geen excuus om zo nu en dan een corrigerende tik te geven, omdat je geen andere manier meer ziet om een conflict met je kind op te lossen. Een corrigerende tik geven is bovendien strafbaar in Nederland. Waarom is een tik zo onacceptabel, en hoe reageer je dan wél op je kind als hij een grens overschrijdt?

1 reactie

 • Yvonne Miedema

  2 jaar geleden
  Kan zo moe worden van dit soort berichten, heb 3 kinderen en toen we eens allemaal bij elkaar zaten vroeg ik hun (omdat ik een ongenezelijke ziekte heb) vroeg ik aan hun of ik een goede moeder was geweest en 1 zoon die ik wel eens een flinke mep heb verkocht vroeg ik: ben je boos dat ik je wel eens een mep heb verkocht? Nee mam, ben blij dat je dat gedaan hebt, heb nu een goede baan en ben niet zo'n jongen/man geworden die zichzelf niet kan onderhouden, door jou heb ik nu een goede baan etc.etc.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.