ANP / ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP / ANP XTRA

Waarom de pedagogische tik al jaren strafbaar is

Opvoeden is geen makkelijke taak. Maar dat is geen excuus om zo nu en dan een corrigerende tik te geven, omdat je geen andere manier meer ziet om een conflict met je kind op te lossen. Een corrigerende tik geven is bovendien strafbaar in Nederland. Waarom is een tik zo onacceptabel, en hoe reageer je dan wél op je kind als hij een grens overschrijdt?

1 reactie

 • Yvonne Miedema

  2 maanden geleden
  Kan zo moe worden van dit soort berichten, heb 3 kinderen en toen we eens allemaal bij elkaar zaten vroeg ik hun (omdat ik een ongenezelijke ziekte heb) vroeg ik aan hun of ik een goede moeder was geweest en 1 zoon die ik wel eens een flinke mep heb verkocht vroeg ik: ben je boos dat ik je wel eens een mep heb verkocht? Nee mam, ben blij dat je dat gedaan hebt, heb nu een goede baan en ben niet zo'n jongen/man geworden die zichzelf niet kan onderhouden, door jou heb ik nu een goede baan etc.etc.
 1. Lianne (36) werkt met vroeggeboren baby’s: ‘Ouders schrikken van al die slangen en piepjes in het begin’
  PREMIUM

  Lianne (36) werkt met vroeggebo­ren baby’s: ‘Ouders schrikken van al die slangen en piepjes in het begin’

  Piepklein zijn de baby’tjes. Soms maar zo groot als je hand. Lianne Stolk (36) heeft de mooiste baan van de wereld: ze verzorgt vroeggeboren baby's én begeleidt hun ouders. En ze snapt er helemaal níks van dat er een groot tekort is aan neonatologieverpleegkundigen in Nederland. Op de afdeling waar zij werkt, in het ziekenhuis in Dordrecht, worden allerlei kunstgrepen uitgehaald. ,,Dit is de enige manier om als afdeling door te kunnen blijven draaien.”