Virginie (29) ging door loodzware periode rond geboorte van dochter: ‘Ik zag haar lijden’

Ze is haar grootste zorg, maar ook haar grootste liefde en inspiratiebron. Toen Virginie Kroes (29) beviel van haar nu 7-jarige meervoudig gehandicapte dochter Petralien, werd ook haar missie geboren. Ze stuitte op een gebrek aan betaalbare kleding voor mensen met een beperking. De Hattemse wil daar eigenhandig verandering in brengen. 

 1. Kinderen en hun financiële opvoeding: ‘Wie materialistisch is, gedraagt zich vaker onethisch’
  PREMIUM

  Kinderen en hun financiële opvoeding: ‘Wie materialis­tisch is, gedraagt zich vaker onethisch’

  Wat laat je je kind doen met zijn zakgeld, vanaf welke leeftijd geef je het en hoeveel? Mag je een goed rapport belonen met een zakcentje? Het zijn vragen waar elke ouder wel eens mee worstelt. ,,Ik vergelijk het altijd met seksuele voorlichting. Wie goed geïnformeerd is, neemt betere beslissingen”, zegt financieel expert Liesje Vanneste, die een boek schreef over het thema.
 2. Zij komen in beeld als je familielid door een misdrijf om het leven komt: ‘Imago van de mevrouwen met tissues’
  PREMIUM

  Zij komen in beeld als je familielid door een misdrijf om het leven komt: ‘Imago van de mevrouwen met tissues’

  Ze werkten nauw samen nadat Megan (15) uit Breda werd doodgestoken. En ze zaten aan de keukentafel van de nabestaanden van de spraakmakende speciekuipmoord. Het verschil: Chantal van Disseldorp (53) van Slachtofferhulp Nederland blijft achter de schermen, familiewoordvoerder Jeroen Baardemans (40) neemt juist ervoor plaats. Beiden hebben één doel voor ogen: het verschil maken.