Quinten de Jong uit Rotterdam: ,, Ze zijn destijds een half uur op straat en drie uur in het ziekenhuis bezig geweest me te reanimeren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Quinten de Jong uit Rotterdam: ,, Ze zijn destijds een half uur op straat en drie uur in het ziekenhuis bezig geweest me te reanimeren.” © Frank de Roo

Quinten werd door dertig man gereanimeerd: 'Toen ik uit coma kwam, was mijn rechterbeen afgezet’

Hij zag op tv hoe voetballer Christian Eriksen ter aarde stortte en ter plekke moest worden gereanimeerd. Het overkwam Quinten de Jong (19) jaren geleden als schooljongetje. Twee maanden lag hij in coma, maar hij heeft zijn hartstilstand - op een amputatie na - overleefd. Mede dankzij passerende moeders die hem direct reanimeerden. AED's en hartmassage zijn de sleutel tot succes, blijkt uit net gepubliceerd onderzoek van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

0 reacties

  1. Klein wonder: ‘s werelds meest premature baby viert tegen alle verwachtingen in eerste verjaardag

    Klein wonder: ‘s werelds meest premature baby viert tegen alle verwachtin­gen in eerste verjaardag

    Richard Scott William Hutchinson, geboren als premature baby, heeft alle doktersvoorspellingen getart. Richard kwam vijf maanden te vroeg ter wereld en woog bij zijn geboorte slechts 340 gram. Daarmee benoemde Guinness World Records hem tot ‘meest premature baby ter wereld’. Hoewel dokters hem een overlevingskans van nul procent gaven, vierde Richard begin deze maand zijn eerste verjaardag.