De verloskundigen Laura Bakker (links) en Bertine van der Steege-Boerma van Uitgerekend Woerden. De verloskundigenpraktijk is een eigen kraamzorgbureau begonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De verloskundigen Laura Bakker (links) en Bertine van der Steege-Boerma van Uitgerekend Woerden. De verloskundigenpraktijk is een eigen kraamzorgbureau begonnen. © Rianne den Balvert

Kraamzorg kwam te laat bij bevallingen, dus doet Laura het nu anders: ‘Fijner voor gezinnen’

Steeds meer verloskundigenpraktijken voegen ook kraamzorg toe aan hun dienstverlening. Zo ook de verloskundigen van Uitgerekend Woerden. Ze denken dat een eigen team van kraamverzorgsters voordelen heeft voor de kraamgezinnen, kraamverzorgsters en henzelf.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Vader Lars rent na diagnose Frenkie (1) marathon voor diabetesonderzoek: 'Teveel snoep gegeven?’
  PREMIUM

  Vader Lars rent na diagnose Frenkie (1) marathon voor diabeteson­der­zoek: 'Teveel snoep gegeven?’

  In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen diabetes. Onder hen bevindt zich Frenkie, het eenjarige zoontje van Lars de Jong (38) uit Dordrecht. Een half jaar geleden ontdekte Lars dat zijn zoontje nu al diabetes had. Wat doe je wanneer een ziekte die veel controle en regelmaat vereist wordt vastgesteld bij een jong kind? ,,Niets is meer vanzelfsprekend en dat gaat hij later bij zijn eerste biertjes ook wel merken.’’