Het duurt gemiddeld een half jaar langer voor een kind goed kan schrijven.
Volledig scherm
Het duurt gemiddeld een half jaar langer voor een kind goed kan schrijven. © Pexels

Kinderen doen er steeds langer over om te leren schrijven. Coronajaar maakt het erger

Kinderen doen er steeds langer over om goed te leren schrijven. Waar ze voorheen eind groep 4 een mooi en leesbaar handschrift hadden, is dat nu minstens een half jaar later. En het afgelopen coronajaar heeft die achterstand alleen maar groter gemaakt. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Na een leven vol heroïne en foute mannen wist Maria (35) het écht niet meer en gaf ze haar kind weg
  PREMIUM

  Na een leven vol heroïne en foute mannen wist Maria (35) het écht niet meer en gaf ze haar kind weg

  Maria was altijd een lief en vrolijk meisje. Tot ze op haar veertiende wordt verkracht. Psychische problemen zoals borderline en psychoses en een verslaving aan medicijnen, cocaïne en heroïne volgen. Voor haar ouders een verschrikkelijke tijd, die zich vooral kenmerkt door angst, boosheid, verdriet en moeilijke keuzes. ,,Soms gingen we midden in de nacht mee naar de plaatselijke dealer, om medicijnen te scoren. We wilden gewoon rust.’’