Je moet kinderen veel en vaak insmeren.
Volledig scherm
Je moet kinderen veel en vaak insmeren. © Getty Images/Cultura RF

Insmeren bij kinderen: deze plekken moet je niet vergeten

Exotisch eten, slaapproblemen of wagenziekte. Vakantie is heerlijk, maar op reis gaan met (jonge) kinderen levert ook praktische problemen op. Hoe geniet je zorgeloos van een aantal weekjes weg? Experts geven tips. Vandaag: veilig de zon in.

 1. Wil je kind niet zwemmen? ‘Vaak heeft dit te maken met onvoldoende contact met water in de babytijd’

  Wil je kind niet zwemmen? ‘Vaak heeft dit te maken met onvoldoen­de contact met water in de babytijd’

  De zwembaden zijn weer open, de zomer komt eraan. Water staat garant voor plezier. Maar niet alle kinderen worden enthousiast van water. Sommige kinderen blijven liever op het droge, willen niet kopje onder in het zwembad, of niet eens met de voetjes in de zee. ‘Vaak heeft dit te maken met onvoldoende contact met water in de babytijd, en dan vooral onvoldoende ervaring met water over het hoofd.’
 2. Quinten werd door dertig man gereanimeerd: 'Toen ik uit coma kwam, was mijn rechterbeen afgezet’
  PREMIUM

  Quinten werd door dertig man gereani­meerd: 'Toen ik uit coma kwam, was mijn rechter­been afgezet’

  Hij zag op tv hoe voetballer Christian Eriksen ter aarde stortte en ter plekke moest worden gereanimeerd. Het overkwam Quinten de Jong (19) jaren geleden als schooljongetje. Twee maanden lag hij in coma, maar hij heeft zijn hartstilstand - op een amputatie na - overleefd. Mede dankzij passerende moeders die hem direct reanimeerden. AED's en hartmassage zijn de sleutel tot succes, blijkt uit net gepubliceerd onderzoek van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.