Stiefouder worden is niet zonder financiële gevolgen.
Volledig scherm
Stiefouder worden is niet zonder financiële gevolgen. © cottonbro via Pexels

Ineens stiefmoeder of -vader? Denk aan de financiële gevolgen

Als je trouwt met een nieuwe partner en officieel stiefouder wordt, houd dan rekening met het volgende. Vanaf dat moment heb je een wettelijke onderhoudsplicht voor je stiefkind, net als de ouders van het kind. Wat dat precies inhoudt en welke financiële gevolgen het heeft weten niet alle stiefouders, zegt familierechtadvocaat Ryanne van Manen.

 1. Lezen maar: dit zijn de spannendste jeugdboeken van 2023
  Kinderboekenrecensie

  Lezen maar: dit zijn de spannend­ste jeugdboe­ken van 2023

  Als je broer is verongelukt maar je denkt hem toch nog te kunnen redden. Het is te lezen in een spannend boek van Mirjam Mous, met als opvallend en dubbelzinnige titel: ‘Otis’ redding’. De auteur verdiepte zich in de wereld van urban explorers, die als hobby verlaten gebouwen bezoeken om er foto’s te maken. Jeugdboekenrecensent Jaap Friso bespreekt ‘Otis’ redding’ en nog twee spannende boeken die geschikt zijn voor kinderen van twaalf jaar en ouder.
 2. Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’
  PREMIUM

  Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’

  Sexting, het online versturen van foto’s of video’s van jezelf met seksuele inhoud, is tegenwoordig doodnormaal onder de jeugd. Maar het kan ook volledig misgaan, als dit vermaak leidt tot afpersing of openbaarmaking van de beelden. Tijd voor ouders of verzorgers om met pubers aan de keukentafel te gaan zitten en te bespreken hoe ze veilig aan sexting kunnen doen. Want ze doen het toch.