Prof. dr. Didi Braat.
Volledig scherm
PREMIUM
Prof. dr. Didi Braat. © Paul Rapp

Hoogleraar: ‘Pas op latere leeftijd kinderen? Weet dan wat de risico's zijn’

Naast anticonceptie en het voorkómen van geslachtsziekten zou ook de gewenste leeftijd voor het krijgen van kinderen nadrukkelijk besproken moeten worden tijdens seksuele voorlichtingslessen op middelbare scholen. 

  1. Lego brengt een Friends-editie uit, speciaal voor de diehardfans van de serie

    Lego brengt een Friends-edi­tie uit, speciaal voor de diehard­fans van de serie

    Diehardfans van Friends kunnen binnenkort hun favoriete scènes nabouwen, want Lego brengt een editie van de legendarische sitcom uit. Twee jaar geleden vierde het speelgoedmerk nog het 25-jarig jubileum van Friends met een set van het beroemde café Central Perk uit de tv-serie. Nu kan je aan de slag met de ‘Appartmenten’-set, ofwel de replica’s van de appartementen van Monica, Rachel, Chandler en Joey.
  2. Wil je kind niet zwemmen? ‘Vaak heeft dit te maken met onvoldoende contact met water in de babytijd’

    Wil je kind niet zwemmen? ‘Vaak heeft dit te maken met onvoldoen­de contact met water in de babytijd’

    De zwembaden zijn weer open, de zomer komt eraan. Water staat garant voor plezier. Maar niet alle kinderen worden enthousiast van water. Sommige kinderen blijven liever op het droge, willen niet kopje onder in het zwembad, of niet eens met de voetjes in de zee. ‘Vaak heeft dit te maken met onvoldoende contact met water in de babytijd, en dan vooral onvoldoende ervaring met water over het hoofd.’