Gerco en Tineke Dorrestijn en hun kinderen Sanne (6) en Levi (2). Sanne heeft het downsyndroom.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerco en Tineke Dorrestijn en hun kinderen Sanne (6) en Levi (2). Sanne heeft het downsyndroom. © Rianne den Balvert

Gerco en Tineke hebben dochtertje met syndroom van Down: ‘Zwaar? Het is genieten met Sanne!’

Zondag is het Wereld Downsyndroom Dag. Hoewel hun dochter Down heeft, hebben Tineke en Gerco Dorrestijn uit Kamerik weinig met de dag. ,,Het is vaak zo negatief en dat begint al bij de naam ‘down’, terwijl wij juist heel positief zijn. Sanne is zo’n gezellige meid. Daar kun je er wel tien van hebben!”

 1. De avontuurlijkste kinderboeken voor in de kerstvakantie
  kinderboekenrecensie

  De avontuur­lijk­ste kinderboe­ken voor in de kerstvakan­tie

  Van een vriendschap met een ijsbeer tot aan het vinden van een medaillon met een geheime code: kinderboekenrecensent Jaap Friso las een paar avontuurlijke kinderboeken die heel geschikt zijn voor in de kerstvakantie. Op de valreep ontdekte hij een van de mooiste boeken van het jaar. De zoon van de berentemmer, over een jongen die aan de armoede ontsnapt als blijkt dat hij schaakpartijen uit zijn hoofd na kan spelen.
 2. 
Online pesten tegengaan? ‘Vraag zelf ook toestemming aan je kind als je zijn of haar foto's online wil zetten’
  PREMIUM

  Online pesten tegengaan? ‘Vraag zelf ook toestem­ming aan je kind als je zijn of haar foto's online wil zetten’

  De 14-jarige Daan uit het Belgische Waregem pleegde zelfmoord. Pestgedrag, ook op sociale media, speelde mogelijk een rol. Wat is cyberpesten en hoe herken je het als ouder? Pedagoog Pedro De Bruyckere geeft zes tips aan ouders om hun kind bij te staan en vertelt hoe je het gesprek móet aangaan. ,,Vraag toestemming aan kinderen als je een foto van hen online zet. Zo leer je hen dat ze hetzelfde moeten doen.”