De Gorgels.
Volledig scherm
De Gorgels. © Uitgeverij Leopold

Een boek voor je kind? Recensent kiest de vier leukste van dit moment

KinderboekenrecensieEen boek voor Sinterklaas, dan geef je een cadeau vol avontuur, spanning, vertier en humor. Kinderboekenrecensent Jaap Friso helpt alle Sinterklazen een handje met vier boekentips voor beginnende lezers. Over een maïskorrel met driftbuien, een razendsnelle jongen en twee cavia’s op avontuur. En het laatste deel van de populaire Gorgels-reeks van Jochem Myjer.

 1. Lotte (30) heeft geen moedergevoelens na bevalling: ‘Ik dacht: wie is dit, ik ken jou niet’
  Mijn bevalling

  Lotte (30) heeft geen moederge­voe­lens na bevalling: ‘Ik dacht: wie is dit, ik ken jou niet’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lotte Engel (30) wilde een natuurlijke bevalling, maar kreeg een spoedkeizersnede. Tot haar verbazing had ze geen moedergevoelens toen ze haar baby in de armen hield.
 2. De leukste griezelboeken voor kleintjes: vriendelijke spoken en lieve monsters
  Kinderboekenrecensie

  De leukste griezelboe­ken voor kleintjes: vriendelij­ke spoken en lieve monsters

  Hoe griezeliger hoe beter. Over een paar dagen is het Halloween en dat wordt ook in ons land door steeds meer mensen gevierd. Voor de allerkleinsten is het al snel te eng maar met lieve monsters en vriendelijke spoken kunnen ze toch een beetje in de stemming komen. Kinderboekenrecensent Jaap Friso las een paar pas verschenen griezelboeken waar je onmogelijk heel bang van kunt worden.