Jess Smith - Baby Teletubbies.
Volledig scherm
Jess Smith - Baby Teletubbies. © Instagram/BBC

Deze vrouw was het zonnetje in de Teletubbies: 'Ze vonden me guitig in het ziekenhuis’

Inmiddels 25 jaar geleden werd Jess Smith gecast als het zonnetje in De Teletubbies. Al snel werd ze een kindertelevisie-icoon, wiens aanstekelijke glimlach het licht liet schijnen op Tinky-Winky, Dipsy, Laa Laa en Po in Tubbyland. Maar ondanks het grote succes als lachende zon, ging de carrière van Smith toch een andere kant uit.

 1. Vlaams stel dient klacht in tegen gynaecoloog: ‘Na de bevalling bleken mijn eileiders weggehaald’
  PREMIUM

  Vlaams stel dient klacht in tegen gynaeco­loog: ‘Na de bevalling bleken mijn eileiders weggehaald’

  ,,Het is mijn derde keizersnede en voorlopig ook mijn laatste.” Dat was het antwoord van Aksil Kahina (38) uit het Belgische Passendale toen de gynaecoloog haar op de operatietafel van het ziekenhuis vroeg of ze nog kinderen wilde. Na de bevalling bleken haar eileiders weggehaald. ,,Er is een sterilisatie zonder toestemming gebeurd.” Hun verhaal over hoe het zo fout kon lopen.
 2. Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’
  PREMIUM

  Sexting draait om respect en vertrouwen: ‘Het kan mislopen, maar je hoeft je nooit te schamen’

  Sexting, het online versturen van foto’s of video’s van jezelf met seksuele inhoud, is tegenwoordig doodnormaal onder de jeugd. Maar het kan ook volledig misgaan, als dit vermaak leidt tot afpersing of openbaarmaking van de beelden. Tijd voor ouders of verzorgers om met pubers aan de keukentafel te gaan zitten en te bespreken hoe ze veilig aan sexting kunnen doen. Want ze doen het toch.