Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock


Willem en Frank zijn dadfluencers: 'Bij de voetbal hang ik dat niet aan de grote klok’

Daddy IssuesIn de serie Daddy Issues leggen we het moderne vaderschap onder de loep. Hoe gelijkwaardig zijn beide ouders in onze moederschapscultuur? Deze week ‘dadfluencers’ Frank en Willem, die online wél over emoties, onzekerheden of uitdagingen als vader kunnen praten.

 1. Anne zit sinds 16e in de overgang: ‘Als vrouwen klagen over ongesteld zijn denk ik: had ik dat nog maar”
  PREMIUM

  Anne zit sinds 16e in de overgang: ‘Als vrouwen klagen over ongesteld zijn denk ik: had ik dat nog maar”

  Geen enkele vrouw ontkomt aan de menopauze. Maar als je er vóór je dertigste in belandt, is dat extra hard, weet Anne (24). ,,Al die opvliegers maken me niet zoveel uit. Maar dat mijn kinderwens me ontnomen is, dát vind ik vreselijk.” Een vervroegde overgang overvalt een op de honderd vrouwen, maar blijft nog vaak onder de radar. Hoogleraar Sharon Lie Fong legt uit wat er aan te doen valt.
 2. Miquel kreeg een kind op zijn 17de: ‘Oh, is er ook een vader, vroeg de verloskundige. Dat was naar’
  PREMIUM

  Miquel kreeg een kind op zijn 17de: ‘Oh, is er ook een vader, vroeg de verloskun­di­ge. Dat was naar’

  Niet voetballen met vrienden en feesten in het weekend, maar poepluiers verschonen, weinig slaap en financiële zorgen. Miquel Blok (19) had ruim twee jaar geleden nooit kunnen bedenken dat dit zijn realiteit zou zijn. De geboorte van zijn zoontje zette het leven van hem en zijn vriendin op zijn kop. Maar waar zij veel hulp en begeleiding kreeg, voelde hij zich vaak een buitenstaander. ,,Het was fijn geweest als iemand aan mij had gevraagd: wat heb jíj nodig?”