Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Als de klas van je kind in quarantaine moet: ‘Het was echt stressen om alles te regelen’

Toen de basisscholen dicht waren, wisten ouders waar ze aan toe waren. De kinderen waren thuis, opa’s en oma’s konden worden ingeschakeld zodat je zelf toch aan je werk toekwam. Nu komen ouders regelmatig voor verrassingen te staan. 

 1. Ellen (39) uit Philippine mist zus Mandy (34) al maanden door reisverbod, hoewel ze op een half uur van elkaar wonen
  PREMIUM

  Ellen (39) uit Philippine mist zus Mandy (34) al maanden door reisverbod, hoewel ze op een half uur van elkaar wonen

  PHILIPPINE - De zussen Ellen (39) en Mandy (34) zijn normaal gezien onafscheidelijk, maar moeten het nu al bijna twee maanden zonder elkaar stellen als gevolg van het reisverbod. Ellen en haar man wonen in Philippine op zo'n 35 minuten rijden van Mandy in Gent, maar elkaar bezoeken is toch niet mogelijk. “Een niet-samenwonende partner mag je zien, maar eigen familie niet? Dat slaat nergens op.”
 2. Tess (1) heeft zeer zeldzame nierziekte: ‘Het was huilen, want wat zou ons te wachten staan?’
  PREMIUM

  Tess (1) heeft zeer zeldzame nierziekte: ‘Het was huilen, want wat zou ons te wachten staan?’

  ,,Wat hebben jullie met nierziekten?” Deze ogenschijnlijk onschuldige vraag van een arts is voor jonge ouders Marije (29) en Ingmar (32) Malestein uit Bunschoten het begin van een achtbaan die nog altijd niet gestopt is. Ze blijken beiden drager van een gen, dat bij hun nu éénjarige dochtertje Tess voor een zeer zeldzame nierziekte zorgt. ,,Wat voor toekomst kunnen we verwachten?”