Het kleuterpad in Zwijnaarde.
Volledig scherm
Het kleuterpad in Zwijnaarde. © Wannes Nimmegeers

Zwijntjesbos krijgt avonturenpad voor kleuters: kleine spoorzoekers in een speelbos

GENTSpelen in de bossen is leuk, maar een beetje klautermateriaal in de bossen is nog leuker. Dat kan nu ook, in Zwijnaarde. Daar ging in het steeds uitbreidende Parkbos en Zwijntjesbos een gloednieuw avonturenpad voor de kleinsten open.

 1. Meer dan uur file op E17 richting Kortrijk door ongeval in Zwijnaarde: linker- en middenrijstrook versperd
  Zwijnaarde

  Meer dan uur file op E17 richting Kortrijk door ongeval in Zwijnaarde: linker- en middenrij­strook versperd

  Op de E17 is vanmorgen een ongeval gebeurd ter hoogte van Zwijnaarde. Richting Kortrijk zijn de linker- en middenrijstrook daar versperd. Er staat een file tussen Parking Kalken en De Pinte. Je verliest er op dit moment meer dan een uur. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt verkeer vanuit Antwerpen richting kust aan te rijden via de E34/A11 langs Brugge. Richting Rijsel neem je vanuit Antwerpen best de E19. Verkeer uit Brussel richting Kortrijk rijdt best om via Doornik (E429+E403).
 2. Pascale en Girolamo sluiten deuren van 50 jaar oud iconisch restaurant Italia-Grill: “We hebben dag en nacht gewerkt”
  PREMIUM
  Gent

  Pascale en Girolamo sluiten deuren van 50 jaar oud iconisch restaurant Ita­lia-Grill: “We hebben dag en nacht gewerkt”

  Aan alle mooie liedjes komt een einde. Over enkele dagen sluiten Pascale Decroos (60), een rasechte Gentenaar, en Girolamo ‘Mimmo’ Ricchitelli (67), een ingeweken Italiaan, de deuren van hun iconisch restaurant Italia-Grill, waar al 50 jaar zowel Italiaanse als Franse specialiteiten op de kaart staan. “Er zijn toch al wat traantjes gevloeid bij de klanten.”