Zware brand vernielt woning op Antwerpsesteenweg

In de Antwerpsesteenweg in Oostakker is vanochtend om 9.35 uur een brand ontstaan in het huis aan het kruispunt met de Orchideestraat en de Groenstraat. De woning raakte zwaar beschadigd.

De brand ontstond vanochtend om 9.35 uur, de oorzaak lag waarschijnlijk bij een matras die vuur had gevat. De brandweer snelde ter plaatse, en de Antwerpsesteenweg werd tijdens de bluswerken afgesloten. Het huis aan het kruispunt met de Orchideestraat en de Groenstraat raakte zwaar beschadigd door de vol ontwikkelde dakbrand. De vlammen sloegen door de dakramen. Het betreft een woning die leeg stond en gekraakt werd. Drie personen die in de woning aanwezig waren toen het vuur ontstond, zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Rond 11.15 uur was de rijbaan terug vrij voor het verkeer.

Volledig scherm
De vlammen kwamen metershoog door de dakramen. © Jeffrey Dujardin
Volledig scherm
De brandweer gaat het vuur met man en macht te lijf. © Jeffrey Dujardin
Volledig scherm
De schade door de brand is zwaar. Antwerpsesteenweg Oostakker © Jeffrey Dujardin
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove is maandagavond afgezakt naar de Overpoortstraat in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. De club hekelt dat een debat of lezing met Van Langenhove niet kon plaatsvinden in de auditoria van de UGent. Rector Rik Van de Walle achtte het risico op ernstige verstoring van de orde daarvoor te hoog. “Wij willen aan de Gentse student een platform bieden zodat ze op informele wijzen met Dries het gesprek kunnen aangaan, aangezien andere fora ons die kans niet bieden”, klinkt het bij KVHV.