Zware brand vernielt woning op Antwerpsesteenweg

In de Antwerpsesteenweg in Oostakker is vanochtend om 9.35 uur een brand ontstaan in het huis aan het kruispunt met de Orchideestraat en de Groenstraat. De woning raakte zwaar beschadigd.

De brand ontstond vanochtend om 9.35 uur, de oorzaak lag waarschijnlijk bij een matras die vuur had gevat. De brandweer snelde ter plaatse, en de Antwerpsesteenweg werd tijdens de bluswerken afgesloten. Het huis aan het kruispunt met de Orchideestraat en de Groenstraat raakte zwaar beschadigd door de vol ontwikkelde dakbrand. De vlammen sloegen door de dakramen. Het betreft een woning die leeg stond en gekraakt werd. Drie personen die in de woning aanwezig waren toen het vuur ontstond, zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Rond 11.15 uur was de rijbaan terug vrij voor het verkeer.

Volledig scherm
De vlammen kwamen metershoog door de dakramen. © Jeffrey Dujardin
Volledig scherm
De brandweer gaat het vuur met man en macht te lijf. © Jeffrey Dujardin
Volledig scherm
De schade door de brand is zwaar. Antwerpsesteenweg Oostakker © Jeffrey Dujardin
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onderkant ‘Fly-over’ krijgt een opknapbeurt

    Onderkant ‘Fly-over’ krijgt een opknap­beurt

    De stad zou de B401 liefst zo snel mogelijk afgebroken zien maar het agentschap wegen en verkeer (AWV) voert vanaf volgende week nog eens een renovatie uit. In 2014 kreeg de ‘Fly-over’ nog een nieuwe toplaag. Nu wordt de onderkant bekeken. Een aannemer voert in twee zones betonherstellingen uit aan de pijlers en de onderzijde van de brug. Aansluitend brengt hij een beschermende verflaag aan. Deze werken starten op 26 augustus en duren tot begin 2020.