Tessa De Vos is momenteel 22 weken zwanger en werkt op de afdeling geriatrie van AZ Sint-Lucas.
Volledig scherm
PREMIUM
Tessa De Vos is momenteel 22 weken zwanger en werkt op de afdeling geriatrie van AZ Sint-Lucas. © RV

Zwangere verpleegster (24) schrijft pakkende brief aan ongeboren dochtertje: “Hoop dat je daar nog goed zit in mijn buikje en dat geen enkel virus je kan raken”

Tessa De Vos (24) is verpleegster op de afdeling geriatrie van het AZ Sint-Lucas in Gent en 22 weken zwanger. Tegen het advies van haar geliefden in geeft ze elke dag het beste van zichzelf voor de patiënten op straat 81. “Ook ik maak me soms zorgen over het meisje in mijn buik. Maar mensen helpen is mijn roeping en dus ga ik elke dag werken.” In een pakkende open brief aan haar dochtertje probeert ze haar hartverscheurende keuze te verklaren. “Mama gaat er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te blijven beschermen.”

“Ik hoop dat je dit kan begrijpen, want lieve meid, wij zijn ‘geen’ risicogroep, dus moeten we blijven doorwerken. Mama gaat er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te blijven beschermen!”, zo leest de brief van de 24-jarige Tessa De Vos. Zwanger zijn in volle coronacrisis is een ware beproeving. Zeker als je in een ziekenhuis werkt. Tessa is één van de helden van hier die ons land dagelijks doet draaien in barre coronatijden. Maar wat met het kindje in haar buik? “Het is een vraag die me elke dag bezig houdt”, vertelt de verpleegster uit Sas van Gent. “Maar ik heb geen keuze. Mensen helpen is mijn roeping. Bovendien zien zowel mijn huisarts als mijn gynaecoloog geen enkele reden om mij thuis te houden en dus ga ik gewoon werken. Momenteel is elke collega hard nodig. Als ik er niet ben, moet iemand anders inspringen. De realiteit is dat elk extra paar handen in het ziekenhuis zeer welkom is.”

  1. Sandra met haar tien kinderen in quarantaine: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra met haar tien kinderen in quarantai­ne: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra Couck (41) brengt de lockdown door met haar tien kinderen, in hun knusse huis in Mariakerke. De leeftijden van de kinderen lopen van 3 tot 19 jaar, sommigen zijn dus zelfstandig en anderen hebben nog wat meer aandacht nodig. Omdat ze met zoveel zijn, houden de kinderen elkaar wel bezig, maar boodschappen voorzien en de televisie delen kan wel een uitdaging vormen. “We zitten een paar weken samen op een kleine oppervlakte, maar we maken er het beste van”, zegt Sandra gelaten.