Komende zondag in dit Houtdok: Dobberdag
Volledig scherm
Komende zondag in dit Houtdok: Dobberdag © Wannes Nimmegeers

Zondag dobberdag (en dat is eigenlijk een week te laat)

GentZe willen het al zo lang organiseren, hun Dobberdag in het Houtdok, maar het weer gooide telkens roet in het eten. Eind september al werd 22 mei als nieuwe datum geprikt, en laat dat nu net nà deze halve hittegolf zijn.

 1. Al 2.000 artsen stempelen blauwe krokodil op nutteloze attesten, vicepremier Petra De Sutter steunt hen
  Gent

  Al 2.000 artsen stempelen blauwe krokodil op nutteloze attesten, vicepre­mier Petra De Sutter steunt hen

  De huisartsen kreunen onder het werk. Dat komt niet door teveel patiënten, wel door de berg nutteloze attesten die ze moeten uitschrijven. Vicepremier Petra De Sutter (Groen) luisterde naar hun verzuchtingen in het Gentse wijkgezondheidscentrum De Kaai. “Ik pleit voor het afschaffen van het ziektebriefje voor enkele dagen, én voor het afschaffen van ‘paraplu-attesten’.”
 2. Popkoning klaar voor het rusthuis: “Alle gekende typetjes samen, maar dan in een rolstoel, en Nicootje komt op bezoek”
  Gent

  Popkoning klaar voor het rusthuis: “Alle gekende typetjes samen, maar dan in een rolstoel, en Nicootje komt op bezoek”

  Popkoning Jean-Pierre Maeren heeft de coronajaren grotendeels doorgebracht in zijn atelier, al hij heeft uiteraard wel gespeeld op de momenten dat het mocht. Maar Maeren is dus meer dan klaar voor een volledig nieuwe show, die hij tijdens de Gentse Feesten uiteraard in Gent zal brengen. Oost West, T(e)Huis Best heet die, en het wordt weer gieren, lachen en brullen.