Yolan Van Den Branden en Thomas Lambrechts, de sturende krachten achter Vreiland.
Volledig scherm
Yolan Van Den Branden en Thomas Lambrechts, de sturende krachten achter Vreiland. © Jill Dhondt

Zomerbar van 50.000 vierkante meter geopend in Oostakker: “We willen hier mini-Gentse Feesten brengen”

GentAan het kasteel Slotendries in Oostakker is donderdagmiddag een nieuwe zomerbar geopend: Vreiland. Al covert ‘zomerbar’ de lading niet echt. Je kan er zoveel meer doen dan enkel luieren, aperitieven en sneukelen. Er worden optredens georganiseerd, yogalessen gegeven, elektrische fietstours aangeboden, en zoveel meer.

 1. Johan Braeckman en Dirk Draulans gaan voor vrijspraak na dagvaarding door vzw Viruswaanzin
  Gent

  Johan Braeckman en Dirk Draulans gaan voor vrijspraak na dagvaar­ding door vzw Viruswaan­zin

  Filosoof Johan Braeckman en journalist Dirk Draulans moesten zich maandag verantwoorden in de rechtbank na een rechtstreekse dagvaarding door de vzw Viruswaanzin. Volgens de vzw hebben de twee in een uitzending van ‘De afspraak’ zich schuldig gemaakt aan laster en eerroof en moeten ze een schadevergoeding van 70.000 euro betalen. Zowel Braeckman, Draulans als het openbaar ministerie vraagt echter om de vrijspraak.
 2. Gent betaalt slachtkosten voor Offerfeest niet meer terug. “Er werd sowieso geen gebruik van gemaakt”
  Gent

  Gent betaalt slachtkos­ten voor Offerfeest niet meer terug. “Er werd sowieso geen gebruik van gemaakt”

  De rechtse oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang steigerden afgelopen zomer, toen bleek dat de stad - via de vzw IN-Gent - de kosten voor het ritueel slachten van schapen of runderen in kader van het Offerfeest, terugbetaalde. De stad verdedigde het systeem als ‘uitdovende maatregel’, maar heeft nu beslist om er een eind aan te maken. “De voorbije 3 jaren is er niet of nauwelijks gebruik van gemaakt", zegt bevoegd schepen Astrid De Bruycker (Vooruit).