Yolan Van Den Branden en Thomas Lambrechts, de sturende krachten achter Vreiland.
Volledig scherm
Yolan Van Den Branden en Thomas Lambrechts, de sturende krachten achter Vreiland. © Jill Dhondt

Zomerbar van 50.000 vierkante meter geopend in Oostakker: “We willen hier mini-Gentse Feesten brengen”

GentAan het kasteel Slotendries in Oostakker is donderdagmiddag een nieuwe zomerbar geopend: Vreiland. Al covert ‘zomerbar’ de lading niet echt. Je kan er zoveel meer doen dan enkel luieren, aperitieven en sneukelen. Er worden optredens georganiseerd, yogalessen gegeven, elektrische fietstours aangeboden, en zoveel meer.

 1. Burgercollectief Dampoortwijk wil evenwichtig mobiliteitsplan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”
  Gentbrugge / Sint-Amandsberg

  Burgercol­lec­tief Dampoort­wijk wil evenwich­tig mobili­teits­plan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”

  De stad Gent werkt aan een wijkmobiliteitsplan voor de Dampoortwijk en oud-Gentbrugge. Rond het al dan niet knippen van Gentbrugge-brug ontstond al heel wat commotie, maar dat is niet waar het burgercollectief ‘Verenigde Straten Dampoortwijk’ problemen mee heeft. “Wij willen een beter plan voor de héle wijk, niet een plan waarbij een aantal straten de dupe worden van de rest", klinkt het. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) apprecieert ‘de constructieve aanpak’.
 2. Tunesische drugsbende die Brugse Poort maandenlang teisterde voor de rechter: “Alles kocht hij in bulk: Coca-Cola, toiletpapier én cocaïne”
  PREMIUM
  Gent

  Tunesische drugsbende die Brugse Poort maanden­lang teisterde voor de rechter: “Alles kocht hij in bulk: Co­ca-Co­la, toiletpa­pier én cocaïne”

  In de Gentse rechtbank moesten zich maandagochtend maar liefst 19 personen verantwoorden wegens bezit en verkoop van cocaïne. Velen van hen waren het afgelopen jaar werkzaam in de Brugse Poort, met heel wat gewelddadige incidenten tot gevolg. Na veel speurwerk kon (waarschijnlijk een deel van) de bende opgerold worden. Zij riskeren nu celstraffen tot zes jaar.