Het uitgraven van de Watersportbaan, in 1955 en 1956.
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitgraven van de Watersportbaan, in 1955 en 1956. © RV / Stad Gent - dienst stedenbouw en ruimtelijke planning

Zo werd de Watersportbaan ‘geboren’: in sneltempo gegraven, maar voor de Olympische Spelen bleek het geld op

GentGoed nieuws voor de Gentse Watersportbaan: die wordt in 2022 - eindelijk - uitgebaggerd. Het zullen de eerste werken zijn aan de roeibaan, in 1955 speciaal voor het EK roeien uitgegraven. Het was onderdeel van een stedenbouwkundig project waarbij een volledig nieuw stadsdeel werd aangelegd. Een terugblik.  

 1. Maanden na zware vechtpartij ligt man nog steeds in het ziekenhuis: “Dokters haalden een deel van zijn schedel weg”. Dader riskeert twee jaar cel
  PREMIUM
  Gent

  Maanden na zware vechtpar­tij ligt man nog steeds in het ziekenhuis: “Dokters haalden een deel van zijn schedel weg”. Dader riskeert twee jaar cel

  Twee jaar. Die straf riskeert een man die eind augustus aan de Oude Beestenmarkt tijdens een discussie een andere man een vuistslag gaf. Het slachtoffer lag weken in coma. “Echt goed gaat het niet met hem”, meldde zijn advocaat. Het slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis en de dader, die hield het niet droog tijdens zijn proces.
 1. IN BEELD: afscheid van de Keizer van ‘t Kuipke. Fiets aan de haak, kroon op het hoofd
  Gent

  IN BEELD: afscheid van de Keizer van ‘t Kuipke. Fiets aan de haak, kroon op het hoofd

  Een prachtige avond was het, Merciljo. Donderdagavond nam een vol Kuipke afscheid van de Gentse renner, die jaar naar jaar voor ambiance zorgde tijdens de Zesdaagse. Iljo Keisse (39) is een fenomeen. Hij verzamelde schoon volk, zelfs wereldkampioen Remco Evenepoel was er. “Iljo is een vaderfiguur voor mij, ik heb alles van hem geleerd”, zei die. Maar de mooiste woorden waren van Iljo zelf, na een avond vol wielrennen en muziek. “Bedankt iedereen, ik ga dit nooit vergeten. Ik vind mijzelf maar een gewone jongen, wie mijn palmares leest is rap klaar. Ik vind het dan ook onvoorstelbaar dat jullie hier allemaal zijn voor mij.” Waarna in 't Kuipke een fuif losbarstte in echte café De Karper-stijl. Het afscheid van Iljo, in beelden van fotograaf Wannes Nimmegeers.