Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Zo vermijd je zaterdag boetes in Gent: weer op terras gaan in 11 regels

GentWie zaterdag de heropening van de horeca wil vieren in Gent, denkt beter vooraf goed na over de manier waarop, en vooral, met hoeveel. Want de nieuwe regels zijn op zijn minst verwarrend te noemen. Een telraam kan handig zijn, en niet alleen om af te tellen naar zaterdag. 

 1. Paul en Merab na lange strijd getrouwd: “Een jaar vol slapeloze nachten, eetproblemen en zelfmoordgedachten”
  PREMIUM
  Gent

  Paul en Merab na lange strijd getrouwd: “Een jaar vol slapeloze nachten, eetproble­men en zelfmoord­ge­dach­ten”

  Paul Dhuyvetter (58) en Merab Kolala (24) zijn getrouwd in het stadhuis van Gent na een jaar vol stress en onzekerheid. Eigenlijk wilden ze een jaar geleden al in het huwelijksbootje stappen maar dat werd tegengehouden door de Cel Schijnrelaties. Het koppel ging in beroep en voerde tien weken lang actie aan het stadhuis. Vandaag, na een jaar strijd, konden ze dan toch trouwen.
 2. Michael en Leentje ontwikkelen ontmoetingsplatform voor singles: “Een partner vinden kan, maar dat is niet ons eerste doel”
  Gent

  Michael en Leentje ontwikke­len ontmoe­tings­plat­form voor singles: “Een partner vinden kan, maar dat is niet ons eerste doel”

  Michael Manesse (34) en Leentje Demeester (47) hebben samen een nieuw ontmoetingsplatform opgestart voor singles: Singletown. Door leuke, ongedwongen activiteiten te organiseren willen ze singles de mogelijkheid geven om echte gesprekken aan te gaan, wat minder evident is via datingsites. Vloeit daar een relatie uit, dan is dat mooi meegenomen, maar dat is niet het voornaamste doel.
 1. In 2003 al getest, maar nu opnieuw als ‘proefproject’: drijvende groeneilandjes op de Watersportbaan
  Gent

  In 2003 al getest, maar nu opnieuw als ‘proefpro­ject’: drijvende groenei­land­jes op de Watersport­baan

  De stad lanceert een ‘bijzonder proefproject’, waarbij drijvende groene eilandjes aan de oevers van de Watersportbaan zijn gelegd. Die moeten zowel boven als onder water de fauna en flora een duwtje in de rug geven. Maar zo bijzonder is dat proefproject niet. In 2003 al experimenteerde Gent voor het eerst met groene eilandjes. Vorig jaar werden die aan het Groen Valleipark weggehaald.
 2. REPORTAGE. Eindelijk weer beweging in het Glazen Straatje: “Met mondmasker als het moet, al is dat niet zo goed voor de intimiteit”
  PREMIUM
  Gent

  REPORTAGE. Eindelijk weer beweging in het Glazen Straatje: “Met mondmasker als het moet, al is dat niet zo goed voor de intimiteit”

  De ramen aan het Glazen Straatje worden opgepoetst, het beddengoed in de rendez-voushotels wordt strak getrokken. Vanaf 9 juni mogen ook de sekswerkers opnieuw aan het werk, voor het eerst mét toestemming van de regering. “Die erkenning, om dat plan van de minister eindelijk in de krant te zien staan, deed ongelooflijk veel deugd”, zegt Veronique (52), een vrouw met 20 jaar ervaring. “Corona was lastig, want lang niet iedereen kon terugvallen op de sociale zekerheid”, beaamt Laura (25). Sekswerkers herademen in Gent, een blik achter het glas.
 1. Thuiskoks: Janice maakt aspergetaart
  Play

  Thuiskoks: Janice maakt asperge­taart

 2. Ontknoping moordzaak Oostkapelle: doodde de verdachte zijn buurvrouw?
  Play

  Ontknoping moordzaak Oostkapel­le: doodde de verdachte zijn buurvrouw?