Beeld ter illustratie: tussen 2011 en 2021 werden huizen en appartementen respectievelijk 65 % en 62 % procent duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: tussen 2011 en 2021 werden huizen en appartementen respectievelijk 65 % en 62 % procent duurder. © Peter Hilz

Zó duur is wonen in Gent: gemiddelde Gentenaar moet 10 jaar sparen -zonder één cent uit te geven- om woning te kopen

GentOp tien jaar tijd kwamen er in Gent bijna 20.000 extra woningen bij. Géén enkele stad in Vlaanderen doet beter, en toch schieten de prijzen pijlsnel de lucht in. Hoe kan dat? En hoe lossen we het op? De meningen zijn verdeeld. 

 1. Pakhuis viert 30ste verjaardag: “We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid op vlak van voeding en gezondheid”
  PREMIUM
  Gent

  Pakhuis viert 30ste verjaardag: “We hebben een maatschap­pe­lij­ke verantwoor­de­lijk­heid op vlak van voeding en gezondheid”

  Geen zaak zo bekend in Gent als het Pakhuis. Al 20 jaar is die in handen van ondernemer Dimitri De Cuyper, maar ook de chef en de zaalverantwoordelijke zijn al 20 jaar dezelfde. Dat zie je zelden in de horeca. “Het geheim? Wij zijn een topteam, en deze zaak is een beetje ons kind.” Het verhaal van een horecazaak die zelfs eigen dieren kweekt.
 2. Gentse familierechtbank start met consensusmodel om vechtscheidingen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”
  Gent

  Gentse familie­recht­bank start met consensus­mo­del om vechtschei­din­gen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”

  In Gent start de familierechtbank vanaf 1 september met een nieuw consensusmodel, dat moet vermijden dat de opstart van een procedure gelijk staat aan een startschot voor escalatie of voor een vechtscheiding. De familierechtbank merkte op dat de werkdruk sinds de oprichting in 2014 systematisch toeneemt, maar ook dat een tussenkomst van de familierechtbank niet altijd een duurzame oplossing van het conflict oplevert. Daarnaast wordt ook van advocaten een andere aanpak verwacht.