Joeri en Lauren Cools met hun Bavo bier.
Volledig scherm
Joeri en Lauren Cools met hun Bavo bier. © Bavo

Zilver en brons voor Bavo-bier op World Beer Awards

GentHet Gentse abdijbier Bavo scheert hoge toppen. In de categorie Belgian Style Blond Pale Ale behaalde Bavo Blond een zilveren medaille, en dat voor het tweede jaar op rij. Bavo bruin kreeg brons.

 1. Vrouw schakelt gehandicapte zus in om 3.000 euro te stelen van Gentse ondernemer: “Ze wist zogezegd van niets maar gaf wel 800 euro uit”
  PREMIUM
  Gent

  Vrouw schakelt gehandicap­te zus in om 3.000 euro te stelen van Gentse ondernemer: “Ze wist zogezegd van niets maar gaf wel 800 euro uit”

  Een 34-jarige vrouw uit Gent riskeert een celstraf van 10 maanden nadat ze haar gehandicapte zus had ingeschakeld om geld te stelen. Dat gebeurde bij Ben van Es van Conkelenberghe, die The Showboat en Buddy Bubble Drinks uitbaat aan de Vrijdagmarkt. “Het gaat mij niet om die 3.000 euro, maar om het principe. Ik wilde hen helpen.”
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Jaar na tragisch ongeluk in Gent rolt De Lijn eerste experiment uit met ‘tramspoorvulling’: is dit dé oplossing? Onze journalist test het uit
  PREMIUM
  Gent

  Jaar na tragisch ongeluk in Gent rolt De Lijn eerste experiment uit met ‘tramspoor­vul­ling’: is dit dé oplossing? Onze journalist test het uit

  Dat in Gent jaarlijks 500 fietsers op de spoeddienst belanden na een val in tramsporen wil De Lijn niet langer toleren. Volop wordt gezocht naar een middel om de sporen op te vullen, maar die rubbers horen uitgetest. Samen met een leger vrijwilligers sprong uw dienaar op de fiets in de stelplaats van Gentbrugge. Vraag van de dag: valt hij of valt hij niet?