Jeroen Desmecht
Volledig scherm
© Jeroen Desmecht

Zeventig studenten strijden wellicht voor de laatste keer om de titel van ‘beste tapper’ in Gents café De Kroon, zaak staat te koop

GENTWie tapt de beste de pintjes? Die strijd wordt donderdagavond beslecht door 70 studenten achter de toog van café De Kroon op het Sint-Pietersplein. Het is de derde editie en mogelijks ook de laatste: Virginia Verniest zet de zaak na acht jaar aan het roer te koop. “We hebben iets moois opgebouwd, maar door gezondheidsredenen ben ik op zoek naar een leven met meer regelmaat.”

  1. Na de plannen, het debat: fietsenstalling in Vleeshuis laat Gent niet onberoerd. “Leggen we binnenkort de Reep weer dicht?”
    PREMIUM
    Gent

    Na de plannen, het debat: fietsen­stal­ling in Vleeshuis laat Gent niet onberoerd. “Leggen we binnenkort de Reep weer dicht?”

    Een fietsenstalling in het Groot Vleeshuis, hoort dat wel? Het is dé discussie bij uitstek deze week in Gent. Van nachtburgemeester Edmond Cocquyt tot Vlaams erfgoedminister Matthias Diependaele: iedereen heeft wel een mening over de herbestemming van de vijftiende-eeuwse markthal. Intussen pleit de Gentse Fietsersbond voor een “radicalere omslag”. “Waar wachten we nog op?”