Op voorzet van de familie van Luc De Vos nemen enkele Gentse cafés waar hij stamgast was het initiatief voor een groots volksfeest.
Volledig scherm
Op voorzet van de familie van Luc De Vos nemen enkele Gentse cafés waar hij stamgast was het initiatief voor een groots volksfeest. © photo_news

Zeven jaar zonder Vos. Gent is bescheiden rockheld nog niet vergeten

GentVanavond zal het zeven jaar geleden zijn dat Luc De Vos door de brandweer uit zijn ‘werkappartement’ aan de Kasteellaan werd gehaald. Dood. Een schokgolf ging doorheen Gent. Op zijn begrafenis een week later zou het hele Sint-Pietersplein vol mensen staan. Luc De Vos is 7 jaar later nog niet vergeten.

  1. REPO. Aan tafel in Café Prostaat, waar mannen de taboes laten varen: “Ik vertelde mijn moeder het nieuws pas na mijn operatie. Vroeger kon ik het niet”
    PREMIUM

    REPO. Aan tafel in Café Prostaat, waar mannen de taboes laten varen: “Ik vertelde mijn moeder het nieuws pas na mijn operatie. Vroeger kon ik het niet”

    “De alarmbellen gingen af en toch wachtte ik om me te laten testen. Uit schroom.” Jaarlijks overlijden 1.500 Belgen aan prostaatkanker, drie keer zo veel als in het verkeer. Toch rust op de ziekte nog een huizenhoog taboe, weet ex-kinesist Philip Gadeyne (64). Gemoedelijk - met een pintje in de hand - brengt hij sinds kort elke maand patiënten rond de tafel in Café Damberd op de Gentse Korenmarkt. Wij dronken er eentje mee en bogen het hoofd voor zoveel stille moed.
    Gent
  2. “Wie beslist wat op deze muur staat?”: voorlopig geen Reuzegom-namen meer in Graffitistraatje, wel een prangende vraag
    PREMIUM

    “Wie beslist wat op deze muur staat?”: voorlopig geen Reuzegom-na­men meer in Graffiti­straat­je, wel een prangende vraag

    Na het kat- en muisspel op vrijdag, prijkt vandaag een prangende vraag op de muur van het Graffitistraatje. “Wie beslist wat op deze muur staat? Vrijheid van meningsuiting!” Blijft de vraag: waarom worden de namen van de veroordeelde Reuzegommers zo consequent en snel verwijderd? Is ‘laster en eerroof’ zelfs aan de orde? Volgens privacy-activist Matthias Dobbelaere-Welvaert niet.
    Gent