Volledig scherm
Patrick Sercu aan de bel van zijn Zesdaagse © Geert De Rycke

Zesdaagse in november zal eerbetoon aan Sercu zijn

Oud-wielrenner Patrick Sercu is overleden. Het belang van deze West-Vlaming in Gent kan nauwelijks overschat worden. Zonder hem was er misschien geen Zesdaagse meer geweest. Het is dan ook logisch dat de volgende editie een eerbetoon wordt aan deze man die wielrennen ademde.

“Het is uiteraard te vroeg om concreet te zeggen wat we gaan doen”, zegt sportschepen Sofie Bracke. “En we moeten daarover afspraken maken met de familie ook. Maar ik kan mij niet voorstellen dat de volgende Zesdaagse géén eerbetoon aan Sercu zou worden. Zijn zoon is nu organisator, maar Patrick heeft onvoorstelbaar veel betekend voor de Gentse wielerwereld. Het was met en dankzij hem dat de Gentse Zesdaagse opnieuw floreerde na een moeilijke tijd. Gent heeft nu de enige Zesdaagse waar massaal veel volk op afkomt, en waarvan de tickets maanden voor het startschot al allemaal de deur uit zijn.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Piano op wieltjes voor de eerste keer op pad

  Piano op wieltjes voor de eerste keer op pad

  Voor het eerst sinds de start van 123piano ging vanavond de take-away-piano op pad. De piano gemonteerd op een go-cart trok de Dampoortwijk door om op verzoek nummertjes te spelen in de speelstraten. De komende weken gaat de mobiele piano nog vier woensdagavonden op stap in de Gentse wijken. Ledeberg (28 augustus), Muide-Meulestede (4 september), Ekkergem-Malem (11 september) en de Bloemekenswijk (18 september) staan nog op het programma. Een bezoekje van de take-away piano kan nog aangevraagd worden via https://www.123-piano.be/123-take-away-piano
 2. Deze robot wijst de weg in Gentse elektrozaak: “Binnenkort zullen we steeds vaker robots zien als personeel”

  Deze robot wijst de weg in Gentse elektro­zaak: “Binnenkort zullen we steeds vaker robots zien als personeel”

  Bij Computer Checkpoint aan de Kortrijksesteenweg zijn twee opmerkelijke nieuwe personeelsleden in dienst genomen: Blue en Yellow... twee robots. “Zo’n robot kan nooit een verkoper vervangen, maar routinezaken als uitleg geven over abonnementen of de weg wijzen naar de juiste afdeling kan hij wel. Ik heb hier 30 jaar op gewacht en moest gewoon het eerste bedrijf zijn dat ze inschakelde”, zegt zaakvoerder Edy Van Acker.
 3. Culinaire kapel Holy Food Market krijgt tweede leven als Den Baudelo: “Gentenaars moeten zich hier weer thuis voelen”

  Culinaire kapel Holy Food Market krijgt tweede leven als Den Baudelo: “Gentenaars moeten zich hier weer thuis voelen”

  Overal hangt de naam Holy Food Market nog uit, maar officieel is de eetmarkt in de oude Baudelokapel er niet meer. “Voortaan heet dit pand ‘Den Baudelo’. De verwijzingen naar de naam ‘Holy Food Market’ worden de komende weken verwijderd, maar we blijven intussen wel open. Dit moet een stek zijn waar Gentenaars zich weer op hun gemak voelen”, zegt Guido Janssens.