Volledig scherm
Patrick Sercu aan de bel van zijn Zesdaagse © Geert De Rycke

Zesdaagse in november zal eerbetoon aan Sercu zijn

Oud-wielrenner Patrick Sercu is overleden. Het belang van deze West-Vlaming in Gent kan nauwelijks overschat worden. Zonder hem was er misschien geen Zesdaagse meer geweest. Het is dan ook logisch dat de volgende editie een eerbetoon wordt aan deze man die wielrennen ademde.

“Het is uiteraard te vroeg om concreet te zeggen wat we gaan doen”, zegt sportschepen Sofie Bracke. “En we moeten daarover afspraken maken met de familie ook. Maar ik kan mij niet voorstellen dat de volgende Zesdaagse géén eerbetoon aan Sercu zou worden. Zijn zoon is nu organisator, maar Patrick heeft onvoorstelbaar veel betekend voor de Gentse wielerwereld. Het was met en dankzij hem dat de Gentse Zesdaagse opnieuw floreerde na een moeilijke tijd. Gent heeft nu de enige Zesdaagse waar massaal veel volk op afkomt, en waarvan de tickets maanden voor het startschot al allemaal de deur uit zijn.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vandalen bekladden café waar Van Langenhove en Van Grieken speechten, lijsttrekker herschildert gevel zelf

  Vandalen bekladden café waar Van Langenhove en Van Grieken speechten, lijsttrek­ker herschil­dert gevel zelf

  Het Gents studentencafé De Hoeve, waar deze week Dries Van Langenhove en Tom Van Grieken speechten voor Vlaams Belang, is vrijdagnacht geviseerd door vandalen. Met graffiti werd ‘racisten’ en ‘fascisten’ op de gevel aangebracht, en het slot werd dichtgespoten. “Heel jammer", vindt de uitbater van het café. “Ik wil niet als extreemrechts afgeschilderd worden - ik zou élke partij hier toegelaten hebben.” Intussen lanceerde Van Langenhove een filmpje waarin hij de gevel zelf herschildert.
 2. Na klacht van buurman: ‘happy hour’ bij heropening buitengedeelte zwembad: “Duimen voor permanente oplossing”

  Na klacht van buurman: ‘happy hour’ bij heropening buitenge­deel­te zwembad: “Duimen voor permanente oplossing”

  Op de eerste dag van de heropening zat het buitenzwembad en –terras van de Rozebroeken vandaag al meteen vol. De bezoekers zijn opgetogen dat ze opnieuw terecht kunnen op hun vertrouwde stek. “We blijven openstaan voor een dialoog met de klagende buur, maar we wilden onze klanten niet langer laten wachten”, zegt Philippe De Cock, centrummanager van Lago Gent Rozebroeken.
 3. Toekomst Copacobana-festival op de helling: “Nood aan extra middelen om financiële puzzel rond te krijgen”

  Toekomst Copacobana-festival op de helling: “Nood aan extra middelen om financiële puzzel rond te krijgen”

  Uitgerekend een maand voor de start van de tiende feesteditie dreigt het einde voor het populaire gratis festival Copacobana. In een zoektocht naar broodnodige financiële middelen wilden de organisatoren een extra festivaldag inlassen, maar dat voorstel werd afgeketst door het stadsbestuur mede door de lopende gerechtsprocedure omtrent de buiteninfrastructuur van het Rozebroekenzwembad. “In overleg met de organisatie willen we wel bekijken hoe we de toekomst van het festival veilig kunnen stellen”, zegt schepen van Evenementen Annelies Storms (sp.a).