Volledig scherm
De restanten van een kastanje aan de Frère-Orbanlaan © Foto Erik De Troyer

Zes bomen Frère-Orbanlaan gerooid

Op de Frère-Orbanlaan heeft de groendienst  zes kastanjebomen gerooid. “Het ging om bomen die niet meer gered konden worden”, zegt schepen van openbaar groen Astrid De Bruycker (sp.a). 

Deze zomer waren de bomen al onderwerp van discussie. De vele kastanjes langs de laan zijn aangetast door de mineermot. Daardoor verliezen ze elk jaar snel hun bladeren. Om de opmars van die mineermot tegen te gaan, werden zowat alle afgevallen bladeren van de kastanjes door de groendienst verwijderd. Gewezen gemeenteraadslid Guido Meersschaut pleitte er destijds zelfs voor om alle kastanjes langs de laan te kappen. Zo ver zal het echter niet komen.

“De volgende stap is om de bomen te ‘kandelaren’. Dat wil zeggen dat bijna alle takken eraf gaan om zo de bomen gezonder en steviger te maken. Dat werk start binnenkort.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeven jaar cel voor overvallers die 180.000 euro aan juwelen stalen: “Nog altijd angst bij mijn vrouw die ze in wurggreep hielden”

    Zeven jaar cel voor overval­lers die 180.000 euro aan juwelen stalen: “Nog altijd angst bij mijn vrouw die ze in wurggreep hielden”

    Twee leden van een internationale dievenbende zijn woensdagochtend veroordeeld tot 7 jaar cel. Eind januari 2017 pleegden ze een gewelddadige overval op juwelier Lefebvre aan het Koophandelsplein in Gent. Ze gingen ervandoor met 180.000 euro aan juwelen. “Ze hielden mijn vrouw in een wurggreep. Twee jaar later is ze nog altijd angstig”, getuigt juwelier Michel Van Der Donk.