Volledig scherm
De restanten van een kastanje aan de Frère-Orbanlaan © Foto Erik De Troyer

Zes bomen Frère-Orbanlaan gerooid

Op de Frère-Orbanlaan heeft de groendienst  zes kastanjebomen gerooid. “Het ging om bomen die niet meer gered konden worden”, zegt schepen van openbaar groen Astrid De Bruycker (sp.a). 

Deze zomer waren de bomen al onderwerp van discussie. De vele kastanjes langs de laan zijn aangetast door de mineermot. Daardoor verliezen ze elk jaar snel hun bladeren. Om de opmars van die mineermot tegen te gaan, werden zowat alle afgevallen bladeren van de kastanjes door de groendienst verwijderd. Gewezen gemeenteraadslid Guido Meersschaut pleitte er destijds zelfs voor om alle kastanjes langs de laan te kappen. Zo ver zal het echter niet komen.

“De volgende stap is om de bomen te ‘kandelaren’. Dat wil zeggen dat bijna alle takken eraf gaan om zo de bomen gezonder en steviger te maken. Dat werk start binnenkort.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gentse flikken lokken veel ‘allochtonen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    Gentse flikken lokken veel ‘allochto­nen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    De lokale politie van Gent doet nu al meer dan een jaar inspanningen om mensen met buitenlandse roots naar het korps te lokken, om een betere afspiegeling van de maatschappij binnen de politie te krijgen. De campagne 100% (Fl)ik werkt, er stromen meer allochtonen in. “Maar door de ‘aspirantenmobiliteit’ zien we die voorlopig niet in ons korps, wat best frustrerend is”, zegt korpschef Filip Rasschaert.