Anton Depesseroey op zijn zeilschip
Volledig scherm
Anton Depesseroey op zijn zeilschip © RV

Zeiler Anton staat er iets beter voor, maar kan nog steeds niet weg: “Wel water en elektriciteit gekregen”

Gent / OostendeDe noodkreet van zeiler Anton Depesseroey, die vast zit in Saoedi-Arabië, heeft effect gehad. “Ze zijn hier heel gevoelig aan negatieve pers. Plots kon er wél gepraat worden, kreeg ik water en elektriciteit en een beter ligplaats. Maar weg kan ik nog steeds niet.”

 1. Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”
  PREMIUM
  Gent

  Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”

  De sculptuur van Arne Quinze die sinds 22 april op de Kouter prijkt, moet weg. Dat heeft Filip Watteeuw (Groen) beslist, die bevoegd is voor de ‘inname openbare weg’. De sculptuur kwam er naar aanleiding van de Floraliën en was sowieso tijdelijk. “Maar Quinze wil ze gratis schenken aan zijn stad, het zou een enorme meerwaarde zijn mocht ze kunnen blijven staan”, vindt Bart Vandesompele van Community Gent.
 2. Vrouwenbeweging PVDA protesteert tegen besparingen kinderopvang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”
  Gent

  Vrouwenbe­we­ging PVDA protes­teert tegen besparin­gen kinderop­vang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”

  Tijdens de gemeenteraad maandagavond werd een betoging gehouden door leden van Marianne, de vrouwenbeweging van de PVDA, om de besparingen van het Gentse stadsbestuur aan te klagen. Wat de besparingen precies inhouden is nog niet gekend, maar uit een interne nota blijkt dat de publieke kinderopvang niet gespaard zal blijven. Terwijl het water daar nu al aan de lippen staat.