De feiten speelden zich af op de Westerbegraafplaats in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
De feiten speelden zich af op de Westerbegraafplaats in Gent. © Wannes Nimmegeers

Ze randden een meisje aan op het kerkhof en vier dagen later was ze dood. Vraag is of daders nu naar assisen moeten, en plots 30 jaar cel riskeren

GentMoeten twee jongemannen binnenkort voor een volksjury verschijnen in de nasleep van een aanranding op de Westerbegraafplaats in Gent? Het is de hamvraag in het bijzondere proces dat maandag start in het hof van beroep. Het slachtoffer, een 14-jarig meisje, stapte na de aanranding uit het leven. Volgens de speurders was er geen link tussen de aanranding en de zelfdoding, waardoor ze ‘maar’ 10 jaar cel riskeren. De correctionele rechtbank zag wel een link, waardoor de zaak naar assisen zou moeten, waar de daders... 30 jaar cel riskeren. Wij zetten de feiten nog even op een rij.

  1. Stadsbestuur rond met besparingsplan: “We schrappen geen grote projecten, we schuiven ze wel naar de toekomst”
    PREMIUM
    Gent

    Stadsbe­stuur rond met besparings­plan: “We schrappen geen grote projecten, we schuiven ze wel naar de toekomst”

    Grote geplande investeringsprojecten in Gent worden - ondanks de crisis - niet geschrapt. Er wordt wel met budgetten gegoocheld, en heel wat plannen worden vooruitgeschoven in de tijd. Het volgende stadsbestuur zal dus al heel wat rekeningen gepresenteerd krijgen van projecten die nu worden uitgesteld. Komt er een toegankelijk Gravensteen en mogen we eindelijk zwemmen in het Houtdok, en zo ja, wanneer? Wij lijsten alvast de grote lijnen op.