Magdalena Alzado van de Breiboetiek, op de hoek van de Francisco Ferrerlaan en de Dahliastraat.
Volledig scherm
Magdalena Alzado van de Breiboetiek, op de hoek van de Francisco Ferrerlaan en de Dahliastraat. © Jill Dhondt

Ze leerde generaties meisjes breien, maar nu sluit Magdalena (80) na 38 jaar haar breiboetiek: “Ik moet van mijn man en dokter”

Als het aan Magdalena Alzado zelf lag, hield ze haar breiboetiek nog open tot haar honderdste, maar zowel haar man als haar dokter vinden het hoog tijd om de winkel te sluiten. Ze is tenslotte al tachtig jaar. Momenteel houdt ze een grote uitverkoop zodat ze over enkele maanden de deuren definitief kan sluiten. “Televisie kijken met lege handen, dat gaat al lang niet meer.”

  1. Zoveelste knijtenzomer op rij in Gentbrugge, en daar valt voorlopig weinig aan te doen: “Ten vroegste in 2026 zorgt getijdenwerking voor beterschap”

    Zoveelste knijtenzo­mer op rij in Gentbrugge, en daar valt voorlopig weinig aan te doen: “Ten vroegste in 2026 zorgt getijden­wer­king voor beterschap”

    De nieuwe, veelbelovende vallen die werden ontworpen om de steekmuggen uit het Scheldeslib uit te roeien, komen voorlopig niet naar Gent, omdat het om een proefproject gaat. De getijdenwerking die de beesten zou moeten uitroeien, komt er pas in 2026. En dus wordt het weer een zomer lang krabben in Gentbrugge, Sint-Amandsberg en Destelbergen.
    Gent