Het nieuwe Baudelopark: het inzaaien van het gras moet sowieso al opnieuw gebeuren in het najaar
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe Baudelopark: het inzaaien van het gras moet sowieso al opnieuw gebeuren in het najaar © Wannes Nimmegeers

Zal het prachtig aangelegde Baudelopark de Gentse Feesten overleven? “Gras moeten we sowieso opnieuw zaaien”

GentDe wel héél lang geplande heraanleg van het Baudelopark is - eindelijk - zo goed als klaar. Er staan nieuwe struiken, er is nieuw gras gezaaid, en er zijn nieuwe paden aangelegd. Maar er zijn ook Gentse Feesten op til, en die zorgen elk jaar voor een zware belasting van het park. Wordt het nieuwe park in juli al helemaal vertrappeld?

 1. Man veroordeeld die met een smoesje naar de dokter en tandarts ging om te masturberen: “Dood van mijn neefje had grote impact op mij”
  Gent

  Man veroor­deeld die met een smoesje naar de dokter en tandarts ging om te masturbe­ren: “Dood van mijn neefje had grote impact op mij”

  Een Gentse man is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel nadat hij ongepast gedrag vertoonde tegenover een dokter en een tandarts. Met een smoesje maakte hij een afspraak bij hen, maar al snel werd duidelijk wat de man echt van plan was. Eenmaal hij alleen met de slachtoffers in de kamer was, begon hij zichzelf te bevredigen. Volgens de man had de plotse dood van zijn neefje een grote impact op hem.
 2. Minard moet terrasbanken verwijderen ‘omdat ze niet door één persoon verplaatsbaar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”
  Gent

  Minard moet terrasban­ken verwijde­ren ‘omdat ze niet door één persoon verplaats­baar zijn’: “We kozen die banken net voor de veiligheid”

  Trots waren ze, de mensen van de Minardschouwburg, omdat ze op 2 juni voor het eerst in de geschiedenis van dit Gents monument een terras buiten konden zetten. Maar de Gentse banken van Vonk moeten, nog geen 3 weken later, alweer weg. “Op de vergunning staat tafels en stoelen, niet banken", duidt Filip Watteeuw (Groen). “En die banken zijn niet door één persoon verplaatsbaar, wat een vereiste van de brandweer is.”