In de zaak rond de Optima Bank heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling bijkomend onderzoek bevolen op vraag van Luc Van den Bossche
Volledig scherm
In de zaak rond de Optima Bank heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling bijkomend onderzoek bevolen op vraag van Luc Van den Bossche © BELGA

Zaak rond failliete Optima bank, waarbij topman Piqueur wordt verdacht van onder andere witwasmisdrijven, opnieuw uitgesteld

GentIn de zaak rond de Optima Bank heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling bijkomend onderzoek bevolen op vraag van Luc Van den Bossche. Dat wordt bevestigd door Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de oud-minister en vroegere CEO van Optima Bank. Het nieuwe onderzoek betekent dat de raadkamer, die moet oordelen over de verwijzing van veertien verdachten, de zaak andermaal zal moeten uitstellen.

 1. Parlementair onschendbaar, maar toch moet Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert voor rechter verschijnen
  Gent

  Parlemen­tair onschend­baar, maar toch moet Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert voor rechter verschij­nen

  Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, moet zich woensdag, ondanks zijn parlementaire onschendbaarheid, verantwoorden in de Gentse correctionele rechtbank. De dagvaarding kwam van Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt. Zijn advocaat Frank Scheerlinck vond een loophole waardoor parlementairen 24 uur per jaar niet onschendbaar zijn. Een daar maakte hij handig gebruik van. Simon Bekaert, de advocaat van Lachaert, reageert dat het om een onrechtmatige rechtstreekse strafrechterlijke dagvaarding gaat, puur om de publieke opinie te beïnvloeden.
 2. ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlijke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlij­ke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)

  “Hij kiest een kwetsbare vrouw met liefdesverdriet. Hij doet alsof hij hen wil helpen, maar in feite maakt hij gewoon financieel en seksueel misbruik van hen.” Op de voorlaatste dag van het assisenproces over de foltering door Pierre Cornette (63) schetsten getuigen en de gerechtspsychiater een vernietigend beeld van de beklaagde. Daarna mochten de openbare aanklagers hun pleidooi houden, waarin Cornette werd beschreven als een parasiet en een manipulator.