Volledig scherm
PREMIUM
Taxichauffeur Yussuf Disli wist niet dat zijn zaak geseponeerd is. © Wannes Nimmegeers

Zaak in elkaar geslagen taxichauffeur geseponeerd, maar hijzelf weet van niks

Op 28 februari 2018 werd taxichauffeur Yussuf Disli om half 4 ’s nachts in elkaar geslagen door een groepje jongeren. Zomaar, terwijl hij stond te wachten op klanten. Gisteren kwam Yussuf toevallig te weten dat zijn zaak geseponeerd werd, anderhalf jaar geleden al, maar daarvan was hij niet eens op de hoogte. De taxisector reageert verbolgen.

“Wanneer zou een zaak zoals de mijne eigenlijk voorkomen”, vroeg Yussuf aan een bevriende advocaat. Die antwoordde: “Als dat zo lang duurt, zal het vermoedelijk geseponeerd worden.” Yussuf bracht zijn collega’s op de hoogte, en de reageerden allemaal even boos. “Zoiets kan echt niet.”

  1. Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Het Van Eyck-jaar wordt duidelijk veel meer dan enkel kunstwerken bekijken. Ook heel wat bekende Gentse voedingszaken laten zich door het Lam Gods inspireren. Van roomijs tot droge worst, alles krijgt een middeleeuwse toets. Zopas werd ook de brochure ‘Smakeleyck’ uitgebracht met moderne gerechten op basis van middeleeuwse ingrediënten. “We hopen dat die brochure de Gentse horecazaken zal aanzetten om hun eigen ding te doen met het Van Eyck-jaar”, aldus schepen van middenstand Sofie Bracke (Open VLD).