Yves De Moor voor koffiebar Moor & Moor.
Volledig scherm
Yves De Moor voor koffiebar Moor & Moor. © Jill Dhondt

Yves sluit bekende koffiebar en koopt Frans gehucht om boerderij te beginnen: “Zes maanden per jaar gaan we ook gasten ontvangen”

GentDe hoek van Onderbergen en de Jakobijnenstraat staat binnenkort niet meer gelijk aan de Moor & Moor. Zaakvoerder Yves De Moor (50) sluit zijn koffiebar na zeven jaar, om een microboerderij te runnen in Frankrijk. De ondernemer kocht daar niet gewoon een huis, maar een volledig gehucht. Ondanks zijn vertrek, zal het hoekpand in Gent niet lang leeg staan.

 1. NET OPEN. Na succes in Gent start Sugarlicious pop-up in Blankenberge: “Ons doel? Origineler zijn dan een traditionele snoepwinkel”
  PREMIUM

  NET OPEN. Na succes in Gent start Sugarli­cious pop-up in Blankenber­ge: “Ons doel? Origineler zijn dan een traditione­le snoepwin­kel”

  Goed nieuws voor de Blankenbergenaars en bezoekers van de badstad die dol zijn op blauwe Takis-chips uit Japan, Slap-lolly’s uit Mexico, de superzure Toxic Waste uit de UK of het brede assortiment snoep uit Amerika. Sugarlicious opende er zonet namelijk een tijdelijke shop op een boogscheut van de zeedijk. “We vonden inspiratie in de TikTok-filmpjes die onze 11-jarige dochter vaak kijkt”, zegt Agimi Beqiri (43) die de zaak samen met zijn vrouw Kim (37) runt.
  Gent
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.