Volledig scherm
Topchef Ottolenghi geeft een lezing in de Vooruit in Gent. © Gianni Barbieux

Yotam Ottolenghi is een ster in Gent

Yotam Ottolenghi is een naam die bij velen compleet niks betekent, maar wie affiniteit heeft met koken, aanbidt deze man. De Brits-Israëlische chef heeft een geheel eigen kijk op koken, en brengt die glashelder over in zijn boeken. Hij was gisteren in Gent en werd ontvangen als een rockster.

“We zijn tien minuten te laat, omdat we op straat om de haverklap werden tegengehouden voor selfies”, stak Bart Van Aken van Het Paard van Troje van wal in de Vooruit. Die Vooruit zat afgeladen vol, met 900 mensen. Nooit eerder was een zaal zo snel uitverkocht geraakt, op exact 8 minuten. Boekenwinkel Het Paard van Troje zaagde al enkele jaren aan de oren van Ottolenghi om hem toch maar naar Gent te krijgen, en dat is dus gelukt, en met succes.

Lang niet alleen Gentenaars kwamen naar de Vooruit afgezakt. Nathalie Heesterbeek bijvoorbeeld bracht Ann Van Camp uit Tienen en Annelies Brioen uit Dendermonde mee. Allemaal zijn ze fan van de Facebookgroep ‘the yotam ottolenghi-inspired cooking housewives’, opgericht door 2 Nederlandse dames. Die groep heeft al 10.000 leden, en Ottolenghi zelf postte een filmpje om te zeggen hoe geweldig hij dat vond.

Na de lezing in de Vooruit, waarbij Ottolenghi onder meer vertelde dat hij voor zijn kinderen van 7 en 3 gewoon spaghetti bolognese maakt, en dat hij zijn laatste boek ‘Simpel’ eigenlijk heeft geschreven voor zijn zus die nooit tijd heeft om te koken, was er nog een aanvullend gedeelte in de Sint-Pietersabdij, waar 200 mensen aanwezig konden zijn. Ottolenghi kookte daar niet zelf, maar liet bekende koks zijn recepten proberen, en proefde samen met de aanwezigen van het resultaat.

Volledig scherm
Topchef Ottolenghi geeft lezing in de Vooruit in Gent. © Gianni Barbieux
Volledig scherm
Topchef Ottolenghi geeft lezing in de Vooruit in Gent. © Gianni Barbieux
Volledig scherm
Topchef Ottolenghi geeft lezing in de Vooruit in Gent. © Gianni Barbieux
Volledig scherm
Topchef Ottolenghi geeft lezing in de Vooruit in Gent. © Gianni Barbieux
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 200 wagens, 7.000 gebruikers: Gent is niet alleen bakermat van Cambio, maar ook koploper in autodelen

    200 wagens, 7.000 gebruikers: Gent is niet alleen bakermat van Cambio, maar ook koploper in autodelen

    Gent is met zo’n 200 cambiowagens nog steeds koploper in het autodelen. Dat becijferde het autodeelbedrijf naar aanleiding van zijn vijftiende verjaardag. Daarmee weert Cambio grosso modo 2.600 privéwagens uit onze stad. “We vragen nu een krachtig signaal van de beleidsmakers. Ruimte die niet meer wordt ingenomen door wagens, kan een zinvolle publieke invulling krijgen", vindt Geert Gisquiére van Cambio Vlaanderen.