Xtc-tabletten in alle vormen en kleuren.
Volledig scherm
Xtc-tabletten in alle vormen en kleuren. © anp

Xtc, opnieuw dé partydrug bij uitstek: gevaarlijk of onschuldig?

Pillen, bollen of snoepjes: noem het hoe je wil, maar zeker is dat xtc opnieuw dé partydrug is in Gent en omstreken. Het probleem? Over de jaren heen zijn de tabletten zo sterk geworden, dat één pil slikken al fataal kan zijn. “Maar dat wéten we”, klinkt het bij de gebruikers in Gent. “Op een normale manier xtc gebruiken is veel minder schadelijk dan bingedrinken.”

0 reacties

  1. Hoe hoofdverdachte 15 jaar na de ‘riekmoord’ zelfmoord pleegde, toen DNA-test werd gevraagd: “Hij rolde tijdens verhoren letterlijk over de grond van woede”
    PREMIUM
    Moerbeke-Waas

    Hoe hoofdver­dach­te 15 jaar na de ‘riekmoord’ zelfmoord pleegde, toen DNA-test werd gevraagd: “Hij rolde tijdens verhoren letterlijk over de grond van woede”

    22 juli 1984. In de tuin van het landhuis ‘Halfweg’ in de Ledestraat in Moerbeke-Waas wordt het lichaam van de 32-jarige Inge Wovra gevonden. Ze is gruwelijk toegetakeld met een riek. Boven in haar bed ligt één van haar minnaars, meer dood dan levend. Beneden hing al een tijdje een andere minnaar rond die aangifte doet van wat hij aantreft. Hij wordt meteen de hoofdverdachte, waardoor sporen verloren gaan. Nadat blijkt dat hij niét de dader is, raakt de zaak in het slop, tot ze één vingerafdruk vinden. Een reconstructie van de zaak in onze reeks misdaadverhalen van de voorbije decennia.