Schepen voor Wonen Tine Heyse (midden) stelde het project vrijdag voor samen met de projectontwikkelaar en investeerders.
Volledig scherm
Schepen voor Wonen Tine Heyse (midden) stelde het project vrijdag voor samen met de projectontwikkelaar en investeerders. © Cedric Matthys

Woonwijk Rute in Gentbrugge zet in op betaalbaar wonen: “18 appartementen verhuren we aan verminderd tarief”

GentIn het centrum van Gentbrugge legt projectontwikkelaar Revive de laatste hand aan de nieuwe woonwijk Rute. In totaal verrijzen er 105 woningen, waarvan er 18 tegen een lagere prijs verhuurd zullen worden. Het nieuwe budgethuursysteem van de Stad Gent komt zo stilaan op snelheid. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Collega’s Jan Palfijn steunen arts die van onrechtmatige euthanasie wordt beschuldigd: “Hij is geschorst zonder gehoord te worden”
  PREMIUM
  Gent

  Collega’s Jan Palfijn steunen arts die van onrechtma­ti­ge euthanasie wordt beschul­digd: “Hij is geschorst zonder gehoord te worden”

  Het hek is van de dam in het ziekenhuis AZ Jan Palfijn. Daar werd een arts door de politie opgepakt nadat hij onrechtmatig euthanasie zou hebben gepleegd. Het ziekenhuis schorste die arts met onmiddellijke ingang. Zijn collega’s staan echter pal achter hem. De Medische Raad stuurt nu zelfs een motie van wantrouwen richting ziekenhuisdirectie en vraagt de artsen weg te blijven van vergaderingen.