Volledig scherm
Appartementsblok aan de Watersportbaan. © Gianni Barbieux

Woontorens Watersportbaan krijgen een wijkhuis

Tegen eind 2021 zal er aan de Watersportbaan een wijkhuis worden gebouwd. Dat moet een ontmoetingsplaats worden voor de bewoners van de dertien woontorens en 1.500 sociale woningen in de omgeving.

“De omgeving van de Watersportbaan heeft maar weinig sociale en economische voorzieningen. Binnenkort start wel de bouw van het nieuwe wijkgezondheidscentrum en daar wilden we dit wijkhuis aan koppelen. Het worden twee aparte gebouwen op dezelfde site aan de Neermeerskaai, waar vroeger de Kring gevestigd was”, legt schepen van Buurtwerk Astrid De Bruycker (sp.a) uit.

Minister van Stedenbeleid en Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA) maakte voor het project 496.000 euro vrij. De stad zal nog ruim 200.000 euro bijdragen.

“Het wijkhuis met de sociale cohesie bevorderen en eenzaamheid bij de bewoners van de torens tegengaan. Hoe het gebouw er zal uitzien, moet nog worden beslist en de invulling wordt deels overgelaten aan de buurt. Maar zaken als een moestuin, upcycling, klusjesdiensten zijn er allemaal mogelijk”, aldus schepen De Bruycker. In het beste geval is het wijkhuis klaar tegen december 2021.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement