Nieuwbouw en groen aan de Bomastraat
Volledig scherm
Nieuwbouw en groen aan de Bomastraat © RV

Woonproject en wijkpark op komst op steenworp van de Sleepstraat

In de Bomastraat wordt het oude fabriekspand op de hoek met Nieuwland afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. Voor de buurt komt er ook broodnodig extra groen bij.

De omgeving van de Sleepstraat is niet de plek waar men grote trendy bouwprojecten verwacht, maar net voor de coronacrisis werden toch de eerste appartementen van het Nieuwlandproject te koop aangeboden. Inmiddels is al 40% van de 60 appartementen penthouses en woningen verkocht, nog voor er één steen werd gelegd. In totaal komen er vier gebouwen op de oude site, maar voor de buurt zit er ook wat in. Het nieuw bouwblok krijgt een groene kern en een deel daarvan wordt openbaar groen. “Op termijn wordt dat zelfs nog uitgebreid”, zegt schepen van openbaar groen Astrid De Bruycker (sp.a).

“We investeren in de eerste plaats in dichtbebouwde wijken waar nu nog maar weinig toegankelijk groen is. Dat geldt zeker voor de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham en dus grijpen we daar elke opportuniteit aan om de wijk te vergroenen”, aldus de schepen. “Onze ambitie is dat elke Gentenaar op 400 meter van huis een wijkpark heeft. Deze legislatuur staan daarom de realisaties van 14 nieuwe wijkparken gepland. Ook op de Bomasite staat een nieuw wijkpark van meer dan een hectare gepland. De realisatie daarvan is voorzien na 2024.”

Wie een appartement wil bemachtigen kan terecht op de website van Immo da Vinci.

Nieuwbouw en groen aan de Bomastraat.
Volledig scherm
Nieuwbouw en groen aan de Bomastraat. © RV
 1. Schriftelijke examens Arteveldehogeschool in ICC en campus Watersportbaan

  Schrifte­lij­ke examens Artevelde­ho­ge­school in ICC en campus Watersport­baan

  Het Gentse congrescentrum ICC Ghent in het Citadelpark en de gloednieuwe sportcampus aan de Watersportbaan doen dienst als lokaal voor schriftelijke examens van Arteveldehogeschool. Dit is echter de minderheid: het leeuwendeel gebeurt digitaal en mondeling. “Ook voor een examen moeten docent en student in dialoog kunnen gaan, zeker in coronatijden”, aldus Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.
 2. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

  Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.