Hevige brand langs de Huidevetterskaai
Volledig scherm
Hevige brand langs de Huidevetterskaai © DVEG

Woning langs Huidevetterskaai vat vuur nadat haardvuur overslaat: ouder koppel blijft ongedeerd

GentLangs de Huidevetterskaai in het centrum van Gent is vrijdagochtend een brand ontstaan in een woning. De bewoners werden opgeschrikt door hevige rookontwikkeling, belden de brandweer en konden zich in veiligheid brengen.

 1. Laatste slotklooster in Gent sluit de deuren: “Of we Gent gaan missen? Wij kwamen eigenlijk nooit buiten...”
  PREMIUM
  Gent

  Laatste slotkloos­ter in Gent sluit de deuren: “Of we Gent gaan missen? Wij kwamen eigenlijk nooit buiten...”

  Met zes zijn ze nog, de Arme Claren Coletienen van het Monasterium Bethlehem. De jongste is 62, en keert eind juni terug naar de Filipijnen. De anderen zijn allemaal 80 plus, en verkassen naar Lokeren. Daarmee verdwijnt het laatste slotklooster uit Gent. Na een leven vol bidden, werken en zwijgen, praten ze voor het eerst, honderduit, over hun kloosterleven. “Hoe langer je dit doet, hoe gelukkiger je ervan wordt.”
 2. Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrekkers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”
  GENT

  Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrek­kers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”

  De burgemeester in het uittruitje van KAA Gent, de OCMW-voorzitter als scheidsrechter en de schepen van Wonen aan de aftrap: het voetbalteam ‘Gantoise Plantrekkers’ had op vrijdag een wel erg aparte tegenstander. Het team bestaat uit mensen met een ‘zware rugzak’, zijn vaak dakloos of met een verslavingsproblematiek. Dat thema stond net vandaag hoog op de agenda.