De politie moest ingrijpen afgelopen weekend op de Blaarmeersen, om zwemmers uit het water te halen
Volledig scherm
De politie moest ingrijpen afgelopen weekend op de Blaarmeersen, om zwemmers uit het water te halen © Pieter Jan Dhollander

Woensdag weer prachtig zomerweer, maar ook dan geen redders (en dus zwemverbod) aan de Blaarmeersen

GentSchitterend zomerweer, een strand, een zwemvijver, en... een zwemverbod, wegens geen redders aanwezig. Dat was de situatie afgelopen weekend op de Blaarmeersen, en dat zal ook komende woensdag zo zijn. “De seizoenstart is voorzien op 25 mei, vanaf dan zijn er redders", zegt sportschepen Sofie Bracke (Open Vld).

 1. Gentse familierechtbank start met consensusmodel om vechtscheidingen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”
  Gent

  Gentse familie­recht­bank start met consensus­mo­del om vechtschei­din­gen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”

  In Gent start de familierechtbank vanaf 1 september met een nieuw consensusmodel, dat moet vermijden dat de opstart van een procedure gelijk staat aan een startschot voor escalatie of voor een vechtscheiding. De familierechtbank merkte op dat de werkdruk sinds de oprichting in 2014 systematisch toeneemt, maar ook dat een tussenkomst van de familierechtbank niet altijd een duurzame oplossing van het conflict oplevert. Daarnaast wordt ook van advocaten een andere aanpak verwacht.
 2. RESTOTIP. Dish: heerlijke deelgerechten in Gentse Sleepstraat
  PREMIUM
  Gent

  RESTOTIP. Dish: heerlijke deelgerech­ten in Gentse Sleepstraat

  Dat zaakvoerster Dorien Houben een verleden heeft als voormalig grafisch ontwerpster is te zien aan de stijlvolle website van Dish. Het restaurant neemt sinds kort de plaats in van voorganger Castor & Pollux op het einde van de Sleepstraat. Maar kan Dorien naast ontwerpen ook lekker koken? We reserveerden een tafeltje in de schaduw van de Sint-Salvatorkerk en namen de proef op de som. Lees hier meer restotips uit de Gentse regio.