Bij Torfs in de Langemunt zijn de voorbereidingen volop bezig
Volledig scherm
Bij Torfs in de Langemunt zijn de voorbereidingen volop bezig © Wannes Nimmegeers

Winkels heropenen. “Maar als we zien dat het uit de hand loopt, zullen we niet aarzelen om zaken te sluiten”

GentMorgenvroeg heropenen ook in Gent de winkels, en de stad heeft daarvoor strikte maatregelen vastgelegd. Er komt een maximucapaciteit op de drukste winkelassen, die in de gaten gehouden wordt door stewards. Er komt ook een algemene passantentelling in het stadscentrum. En grote ketens moeten mee hun wachtrij buiten onder controle houden. “Doen ze dat niet, dan zullen we niet aarzelen die zaken te sluiten", zegt middenstandsschepen Sofie Bracke. “De eerste koopzondag wordt ook een test, loopt het uit de hand, dan komen er geen koopzondagen meer.”

 1. Politierechter Peter D’hondt tegen corona-overtreders: “Sprakeloos? Da’s een boek van Tom Lanoye. Lees dat maar uit in de cel”
  PREMIUM
  Gent

  Politie­rech­ter Peter D’hondt tegen corona-overtre­ders: “Sprakeloos? Da’s een boek van Tom Lanoye. Lees dat maar uit in de cel”

  Voor de eerste keer in zijn carrière als politierechter is Peter D’hondt (61), bekend van ‘De Rechtbank’ en zijn afwijkende vonnissen, in de Gentse rechtbank gepasseerd. Hij zat er woensdagochtend een coronazitting voor, en dat heeft iedereen in de zaal geweten. Speels en ironisch als het kon, heel streng als het moest. D’hondt, werkzaam in Dendermonde, zat de zitting voor om de werklast in Gent te drukken.
 1. Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen
  Play

  Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen

 2. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak